Divadlo také vyhlásilo Čertovskou soutěž. Každý dětský divák, který přinese obrázek čerta (formát A4 se jménem a kontaktem na zadní straně) a odevzdá ho v pokladně divadla, bude zařazen do soutěže. Autoři tří nejlepších vítězných kreseb získají vstupenky pro dvě osoby na novou výpravnou pohádku Princezna se zlatou hvězdou na čele. „Vítěze vyhlásíme 10. dubna," informovala mluvčí divadla Ivana Bonaventurová.

Další akce

Divadlo se ve spolupráci s radnicí připojilo 2. dubna k celorepublikové akci Česko svítí modře. S diváky Postřížin podpořily snahu společnosti Naděje pro autismus informovat širokou veřejnost o této duševní nemoci. Divadlo bylo nasvícené modrým světlem. V divadle se rozdávaly stovkám diváků modré stužky. Po představení na „děkovačce" si je připnuli i všichni účinkující.

Činohra Městského divadla v Mostě se problematiky autismu dotýká ve hře Elling a Kjell Bjarne aneb Chvála bláznovství. Hra se s úspěchem drží na repertoáru od roku 2010 a na svém kontě má 34 repríz. Téma přátelství dvou kamarádů s podobnou duševní poruchou sklízí úspěchy při večerních i dopoledních představeních včetně zájezdů. Herci v hlavních rolích, Radim Madeja a Jiří Kraus, mohou svým jedinečným hereckým projevem pomoci pochopit nejen samotnou nemoc a přiblížit tak život lidí trpících autismem, ale především ukázat jejich chuť a vůli po životě. Nejbližší repríza je naplánována na červen letošního roku, dodala mluvčí divadla.