„Já už vlastně můžu do důchodu, mám odpracováno!" prohlásí v mostecké nemocnici lékař, kterému je přes padesát. Při jízdě domů ze služby dostal pokutu od policejní hlídky, protože nezastavil. Zdálo se mu, že u silnice stojí bezdomovec, ne kontrola. Byl prostě jen vyčerpaný z práce a duchem stále v nemocnici, kde se o pacienty stará i 24 hodin denně. A není sám.

Podobné potíže s únavou z přepracovanosti má podle odborů většina nemocničních lékařů. V Mostě jich dělá přes 150. Někteří se již nechali vystřídat během operací. Nezvládli by je.

Doktory deptají přesčasy. Teď už mají i 800 až 1000 hodin navíc. Koncem roku to může být také přes 1 500 hodin, několikanásobně více než je zákonný limit.

„Není to normální, ale je to běžné," říká zkušený mostecký chirurg a odborář František Krtička. Přesčasy z nedostatku lékařů jsou celostátním problémem. „Musíme na to upozorňovat," vysvětluje Libor Kindl, předseda místního Lékařského odborového klubu Svazu českých lékařů Most.

Průměrný plat lékaře v Krajské zdravotní je 73 tisíc Kč hrubého měsíčně, ale i s přesčasy. Nástupní plat je 23 tisíc. Kvůli nízkému základu a nedostatku lékařů stojí systém na práci navíc.

„Nemocniční lékaři jsou přetížení a nikdo to neřeší," zlobí se Martin Engel, celostátní předseda Lékařského odborového klubu. Obává se, že nedostatek odpočinku a nadměrný stres z přibývající práce, v níž jsou za selhání snadno žalovatelní, povede k fatálním chybám.

„Jednou ta péče o pacienty ohrožena bude. Nová generace lékařů už není tak manipulovatelná," svěřuje se anonymně další lékař s 15letou praxí. Dodává, že i on ztrácí chuť do života.

Krajská zdravotní, které nemocnice v Mostě patří, reagovala prohlášením, že se snaží doplňovat chybějící lékaře, aby přesčasy omezila. Firma uvedla, že využívá například stipendijní program pro studenty medicíny, stabilizační příspěvky, zaměstnává zahraniční lékaře, přizpůsobuje pracovní dobu, umožňuje zkrácené úvazky a zvyšuje mzdy. Také zlepšuje přístrojové vybavení, pracovní prostředí, nabízí další vzdělávání a možnost vědeckovýzkumné činnosti. „Co by ale zejména pomohlo snížení objemu přesčasové práce, to je radikální snížení podílu vynucené administrativy, která zdravotníky zásadním způsobem zatěžuje a má přímý vliv na jejich pracovní činnost," uvedl mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

Lékaři, které Mostecký deník oslovil, přiznali, že mají svou práci rádi. „Nedokážu si představit, že bych odešel ze služby. Nebyl by za mě záskok. A ve špitále někdo být musí," popsal situaci jeden z doktorů. K náborům kolegů z Východu jsou skeptičtí, někteří cizinci už odešli za lepším. A stipendia podle lékařů zatím moc nováčků nepřitáhla. Na odděleních chybí v průměru 2 až 3 lékaři.