Honza Ptáček má totiž přítelkyni, která je zarytou fanynkou Třince. Ne, nevtipkuji, je to tak. Věří, že na konci série bude mít vítězný úsměv na tváři on. Prý to tak bude, protože to tak tipuje. „Já jsem o sobě dnes slyšel, že jsem nejlepší tipér. Play off mi v tomto ohledu zatím vychází," řekl ještě předtím, než padla první otázka.

Tak tedy, dobrý tipére, jak vidíte finále?
Zcela jasně. Jeden zápas vyhrajeme teď o víkendu u nich, pak zvládneme oba domácí, poté jim dám ještě jednou čuchnout u nich a pak je dorazíme v Litvínově.

Opravdu krásný scénář. Jak současné období prožívá šéf fanklubu nikoli po té fanouškovské stránce, ale po té organizační? Protože máte na starosti spoustu organizačních věcí.
Málo spánku, věčné kontrolování všech informačních kanálů. Nikdy jsem nedělal to, že bych nezvedal cizí čísla, teď jsem k tomu musel přistoupit. Občas svůj telefon přepnu do režimu „letadlo". Zrovna ve středu jsem měl asi 250 hovorů. A to mluvím jen o telefonování. Do toho zprávy na Facebooku a jinde. Lidé chtějí hodně informací, často nepodstatných. Je to hektické, ale samozřejmě pořád krásné. Už se těším na ty oslavy po sezoně. Až bude po všem, lehnu si do vany a zapálím si obrovský kubánský doutník.

Třinec má roli favorita. Vy s tím, soudě dle vašeho tipu, tedy rozhodně nesouhlasíte.
Oceláři mají výborně složený tým, za kterým stojí silný sponzor. Ale je tu jeden základní rozdíl. Oni mají větší jména, my máme velké srdce. Titul tady bude. Jestli ne letos, tak pak se o něj bude hrát až někdy… až budu hodně starej.

Co říkáte na to, že se venkovní víkendové zápasy budou vysílat v Litvínově na zimním stadionu?
Je to výborný nápad, protože ne každý může do Třince vyrazit. Já myslím, že takové přenášení zápasů by si lidé měli vzít za své. Malinko se to sice bude tříštit s Mostem, ale to nevadí. Chtěl bych lidi na ten litvínovský zimák i pozvat. Bylo by krásné, kdyby, byť se to neshoduje s mým tipem, se lidé takhle přišli podívat třeba na sedmé utkání série a pak na hráče u stadionu rovnou počkali. Protože naši hokejisté by nepřijeli na mostecké náměstí, přijeli by ke svému stadionu.

Pojďme trochu zabrousit do vašeho soukromí. Vaše přítelkyně má na Facebooku fotku, na které drží v ruce šálu Třince. Chcete mi říct, že šéf litvínovských fanoušků chodí s fanynkou finálového soupeře?
Ano, je to tak, byť to možná zní neuvěřitelně. Takhle to život zařídil. Máme doma finále a jeden bude vítěz.

A ona je také tak velký příznivec?
Je hodně zapálená. Akorát není předsedkyně fanklubu, takže má teď větší klid.

Takže jak to teď mezi vámi vypadá? Máte kvůli hokeji doma Itálii, nebo se respektujete?
Respektujeme se, ale také se zdravě hecujeme. Třeba já říkám, že Šimon Hrubec (gólman Třince – pozn. autora) chytí tak akorát rýmu a dal jsem mu přezdívku Olynth. Já říkám, že hokej je vlastně záminka pro potkávání úžasných lidí. A tady se to potvrdilo. Seznámili jsme se na hokeji. Kdyby té hry nebylo, asi těžko bychom na sebe narazili.

To je neskutečná story.
A mohla být ještě zajímavější. Po druhém semifinálovém utkání s Brnem proběhla na litvínovském zimáku sázka, že pokud Kometu smeteme 4:0 na zápasy, tak se pak v Litvínově před prvním finálovým duelem vezmeme. Všechno už bylo skutečně připravené. Oddával by Jirka Šlégr, mně by šel za svědka Martin Ručinský, přítelkyni Rosťa Klesla.

Cože? A co vám tak běhalo hlavou, když Litvínov v Brně nastupoval ke čtvrtému zápasu za stavu 3:0?
No, já jsem popravdě řečeno myslel na postup, ale už mi chodily povzbudivé svatební SMSky. Verva nakonec ten zápas prohrála. Hlavně se mě neptejte, jestli je to dobře, nebo špatně.

Kde bude vaše přítelkyně stát teď o víkendu?
Samozřejmě na straně Třince. Ale pak bude spát s litvínovskými fandy na hotelu.

Už jste se smířil s tím, že ji nepředěláte na holku s černožlutým srdcem?
Vím, že ji nepředělám, že bude vždycky podporovat Třinec. Ale v jednom už mi vyšla vstříc. V rámci plánu na společné bydlení se přestěhuje do Litvínova. Já na Moravu rozhodně nejdu.