Obří dluhy nepřizpůsobivých donutily Krušnohor k radikálnímu kroku. „Na vedení Krušnohoru panuje shoda o konci správcovství v bloku D2, konkrétně v polovině s mnoha nepřizpůsobivými, takže k tomu určitě dojde," uvedl mluvčí SBD Krušnohor Petr Prokeš.

Bytové družstvo informovalo Mostecký deník o plánu ukončit správcovství již před několika týdny. Tehdy stanovilo jako termín poslední červencový den. Nyní přesné datum neexistuje. „Termín jsme zatím nestanovili," doplnil Prokeš.

Vedení města přidělává záměr Krušnohoru vrásky na čele, pochybuje totiž, že mezi sebou tamní obyvatelé najdou vhodného domovníka. „Nemáme z toho vůbec žádnou radost. Samozřejmě ale vnímáme, že SBD je firma, která musí dbát na to, aby své prostředky vynakládala efektivně. Nemůže si dovolit platit za neplatiče. Je to nepříjemná záležitost. Obáváme se, že nájemníci se nedomluví na vedení své poloviny," řekl místostarosta Litvínova Karel Linhart.

Z bloku E do D1

Zcela ovšem Krušnohor blok D2, v němž před časem šestkrát za sebou hořelo, neopustí. Nadále bude dohlížet na polovinu s bezproblémovými nájemníky.
V Janově se bude kromě Krušnohoru činit i CPI. Firma už začala pracovat na vybydlování bloku E za pekárnou Japek v Hamerské ulici. CPI s médii komunikuje jen nerada, vylidnění domu se šesti vchody ovšem již potvrdila samotnému vedení města, které navíc musí z domu přestěhovat svou kancelář, v níž úředníci radí obyvatelům Janova v různých záležitostech. „Stěhujeme kancelář do nedalekého bloku D1," potvrdil místostarosta Karel Linhart. Právě do tohoto domu by se měli přesunout i všichni zbývající nájemníci z daného bloku E.

Město chce v souvislosti s dalším zcela prázdným domem v Janově znovu apelovat na vznik dotačních titulů, z nichž by bylo možné hradit demolici prázdných objektů. „Nevynecháme jedinou příležitost, abychom apelovali na CPI, aby demolovali vybydlené domy. Oni by to možná i rádi udělali, ale je to finančně nákladné. Snažíme se proto prosadit v centrálních orgánech, aby bylo možné získat dotace na likvidaci takových paneláků," řekl starosta Litvínova Milan Šťovíček.