Ve čtvrt na pět bude akce slavnostně zahájena. Následně vystoupí žesťový kvintet, představí se dospělí hudebníci při Základní umělecké škole v Litvínově. Poté na náměstí přijdou vystoupit děti z mateřské školky na Meziboří.

Vrcholem pátečního programu bude rozsvícení vánočního stromku. Ten se do světýlek oděje v pět hodin jako první ze zmiňované trojice měst. V Mostě se stromek bude rozsvěcovat v neděli 27. listopadu, v Litvínově ještě o den později v pondělí.

Po rozsvícení stromečku se díky ohňostroji rozsvítí také večerní obloha.

Další program je pro návštěvníky nachystaný v kulturním zařízení města. Mohou se tam přijít podívat na výstavu netradičně ozdobených vánočních stromečků. Ta startuje právě v pátek 25. listopadu a potrvá až do 22. prosince. Návštěvníci ji mohou shlédnout v pátek od 16 hodin, dále potom kdykoli během otevírací doby Městské knihovny Meziboří.

V půl šesté v kulturním domě začíná vánoční koncert, na kterém vystoupí komorní soubor Nálady Petra Macka.

Program v adventním čase bude pokračovat v pondělí 5. prosince, kdy se v kulturním domě koná mikulášská nadílka. Začíná se v 17 hodin. Na programu je pohádka Čert a Káča v podání souboru Docela velkého divadla Litvínov. Po ní dostanou děti nadílku od Mikuláše, čerta a anděla. Vstupné na akci je 50 korun, ke každé vstupence bude připraven balíček. Předprodej vstupenek je v knihovně Meziboří.