Velmi čistou vodu hlásí koupaliště na Teplicku, Mostecku a Chomutovsku. Nádrž Barbora, která vznikla v zaplaveném bývalém lomu mezi Teplicemi a Duchcovem, má vodu dokonce tak čistou, že je vidět 4,5 metru pod hladinu. Měřeními hygieniků prošla výborně také voda v nádržích Matylda a Benedikt u Mostu, Kamencovém jezeře u Chomutova či Nechranické přehradě.

Se sníženou průhledností vody musí počítat návštěvníci koupaliště ve Varvažově na Ústecku. Podle hygieniků je ale voda ke koupání vhodná a hladina výskytu sinic je zatím nízká.

Mnohá koupaliště stále čekají na teplé počasí. Například na Děčínsku není v provozu zatím ani jedno. Sezona nezačala ani na jezeře Chmelař u Úštěku, v Chabařovicích na Ústecku, Prunéřově a Vysoké Peci na Chomutovsku a Krupce a Křižanově na Teplicku.

Návštěvníci tam ale nejspíš vyrazí již o nadcházejícím víkendu, kdy meteorologové předpovídají teploty mezi 28 a 32 stupni Celsia. Už v pátek má podle Pavla Jůzy z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu teplota odpoledne stoupat v Ústeckém kraji k 25 stupňům Celsia, na horách k 18 stupňům. Nejvyšší víkendové teploty meteorologové předpovídají na sobotu, mohlo by být až 31 stupňů. Očekávají ale i bouřky nebo kroupy.