V neděli přijeli na návštěvu právě z Holandska do Mostu manželé Wil a Jan Weimerovi, aby zmiňovanou kachličku společně s prstenem, který si holandský zajatec vyrobil, předali do expozice v Mezinárodním památníku obětem II. světové války. „To jsou opravdu skvělé exponáty. Bohužel manželé Wiemerovi neznají jméno zajatce, z jehož pozůstalosti kachlička a prsten jsou," řekl Mosteckému deníku Karel Novák, předseda Severočeského leteckého archivu Most, který expozici v památníku spravuje. „Naštěstí víme z prstenu jeho číslo, takže bychom jméno měli dohledat," řekl dále Novák s tím, že oba předměty zaslala rodina van Veen.

Kromě již zmiňovaných věcí se expozice rozroste ještě o dopisy ze zajateckého tábora, které psal domů Cornelius Gleijn van Antwerpen, rodák z Rotterdamu a otec Wil Weimerové, který zahynul v Záluží při bombardování 5. března 1945.

Díky výzvě v jednom holandském rádiu, kde na téma válečných zajatců hovořil Jac Crins, bude expozice také obohacena o další fotografie a dokumenty, které do ní věnovalo několik dalších rodin z Nizozemska. 

„Krásná výstava. Velice se mi to líbí," napsala do návštěvní knihy expozice v památníku Wil Weimerová.