Alžběta Kondrová má naproti masně, jak budově říkají místní, několik let zahrádku. Po setmění ale raději ven vůbec nevychází. Bojí se, protože se tu potulují bezdomovci. „Měla jsem vlčáka, se kterým jsem se cítila bezpečněji, ale někdo mi ho otrávil," říká a dodává, že dříve na pořádek dohlíželi policisté, kteří svou služebnu měli nedaleko. Ta byla ale zrušena a dnes sem jezdí policejní hlídky. To prý ale není dostačující. „Každou chvíli někdo zahrádky vykrade. Pravděpodobně to mají na svědomí individua, která se scházejí právě v masně," myslí si Alžběta Kondrová.

Bývalá jatka nejsou nijak zabezpečená. Místní mají obavy, aby budova nezlákala ke hrám děti, kterým ke vstupu do objektu nic nezabraňuje. „Pokud se s tím nic neudělá, je jen otázkou času, kdy se stane neštěstí," shodují se. Bortící se stropy ohrožují i lidi bez přístřeší, kteří zde přespávají.

Polorozbořenou stavbu prý čeká brzy oprava. Současný majitel, mostecký podnikatel Josef Smolík, ji prodává. „Smlouva je těsně před podpisem. Nevím, jaký záměr má s budovou nový majitel, ale určitě ji chce zrekonstruovat," potvrzuje.

Josef Smolík se snažil objekt několikrát v minulosti zabezpečit. Zpočátku byla pouze vymlácená okna a dveře. Majitel je tedy vyměnil, ale kvůli nájezdům bezdomovců a zlodějů byla budova ve stále katastrofičtějším stavu. Kovové zábrany skončily pokaždé během několika dnů ve sběrnách. „Zabezpečoval jsem budovu třikrát. Byl to boj s větrnými mlýny, mříže a kari sítě byly okamžitě pryč," stěžuje si.