Aktuálnější je momentálně extraliga. Litvínovští hokejisté mohou už dnes slavit postup do finále extraligy. Radnice hodlá přenášet z finálové série klíčové bitvy, tedy ty, ve kterých by Verva mohla stvrdit své celkové vítězství. „Ano, jsme schopni na to reagovat. Termíny se dají stihnout," potvrdil dnes Mosteckému deníku primátor Mostu Jan Paparega.

Vzhledem k tomu, že i finále se hraje na čtyři vítězné duely, není zatím jasné, kolik zápasů by se na náměstí vysílalo. Počítat se musí i s variantou, že by se Chemici k titulu nepřiblížili. „Chceme vysílat zápas, který by mohl rozhodnout o titulu pro Litvínov. Víme ale, že takových zápasů může být více, nebo žádný. V tuto chvíli tedy nedokážeme přesně říct, kolik utkání bychom takto přenášeli," nechala se slyšet mluvčí magistrátu Alena Sedláčková.

Most je v této souvislosti aktivní i co se týká květnového mistrovství světa, které se bude hrát v Praze a v Ostravě. Už nyní je jisté, že na náměstí se bude v pátek 1. května vysílat první utkání českých hokejistů v základní skupině proti reprezentaci Švédska. Další utkání Čechů jsou nyní s otazníkem. „Počítáme tak se čtyřmi zápasy. Určitě bychom rádi přenášeli případné boje o medaile," doplnila mluvčí Alena Sedláčková.

Nápad magistrátu na vysílání hokejových utkání souvisí i s plánovaným oživením 1. náměstí. Přenosy ze sportovních utkání patří podle fabebookové ankety města k nejžádanějším. Anketa s návrhy na oživení náměstí byla prodloužena do 20. dubna, aby se k ní mohli vyjádřit i senioři prostřednictvím Mosteckých listů.