Poškozený: Chtěl si vymlátit peníze

Celý konflikt vznikl kvůli psovi. Napadený muž žil dříve se slečnou, se kterou společně vlastnili fenu. Ta vrhla štěňata, jedno si mladík vzal. Žena ale chtěla poté, co se s dotyčným rozešla, za psa zaplatit. Když se peněz nedočkala, zašla si pro ně i s novým amantem osobně do areálu 8. základní školy v Mostě, kde její bývalý druh v tu dobu zateploval fasádu budovy.

Mladí lidé se nejprve dohadovali, pak se mezi bývalým a nynějším přítelem ženy strhla bitka. „Mlátil mě, kopal do mě. Nadával a chtěl peníze za psa. Já jsem ležel na zemi a kryl si hlavu. Když přestal, tak jsem vstal a dohodli jsme se, že peníze přinesu, až dostanu výplatu. On pak ale ještě chtěl mobilní telefon. Tak jsem mu ho radši dal," popisoval konflikt v soudní síni zmlácený muž. Po napadení musel vyhledat lékaře. Měl totiž velkou krvácející tržnou ránu na hlavě, kterou bylo nutné zašít.

Obžalovaný: Jen jsem bránil slečnu

Obžalovaný tvrdil, že vše se odehrálo trochu jinak. Prý jen bránil svoji tehdejší přítelkyni, když do ní expřítel v hádce o peníze za psa strčil. „Já nejsem žádný zloděj. Nic jsem mu nevzal. Chtěl jsem jen vyřešit konflikt. Jen jsem se zastával slečny," uvedl.

Soudce mladému muži ale neuvěřil. „V první fázi možná nebyl úmysl obžalovaného loupeživý. Byl veden jen snahou vydírat, nahnat poškozenému strach, aby zaplatil. Když se nebránil, tak toho obžalovaný využil a vzal si mobilní telefon," řekl soudce.

Za loupež mohl mladý Mostečan, který byl v minulosti již čtyřikrát soudně trestán, dostat až osm let. Podmínka tak pro něj byla mírným trestem, se kterým nakonec souhlasil.