Se smyšlenou historkou chtěla získat cizí peníze 65letá žena z Litvínova. Z policejního vyšetřování vyplynulo, že na mostecké poště v polovině listopadu vyslechla rozhovor mezi dvěma ženami.

"Poté je před poštou oslovila a namluvila jim, že je sestra z léčebny pro dlouhodobě nemocné, kde měla ležet jedna z žen. Slíbila jí finanční odměnu a slevu na léky, které prý získá po složení finanční hotovosti," popsala případ mluvčí policie Ludmila Světláková. 

Ženy podvodnici vzali s sebou domů a tam jí předaly částku 5 000 korun. Pak jim neznámá sdělila, že musí do nemocnice do pokladny, kde už na ně čekají.

Neznámá nechtěla, aby ženy s ní šly, ale ony ji přesto následovaly. V objektu nemocnice ženy posílala do druhého patra, že tam dostanou dvojnásobek částky. To už ale poškozené pojaly podezření a chtěly neznámou zadržet.

"Žena chtěla utéct, jedna seniorka ji držela za ruku a druhá přivolala policii. Když to neznámá zjistila, vrátila 3 000 korun, zbytek ale zapřela. Důchodkyně jí zbývající částku vytrhla z ruky. Následně si podezřelou převzala policie a ženě sdělila podezření ze spáchání přečinu podvodu. Za podvod jí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.