Kvůli domácímu násilí musel z bytu, porušil podmínky vykázání
Policisté provedli tento týden kontrolu dodržování institutu vykázání v jednom mosteckém bytě a zjistili jeho porušení. Ve druhé polovině srpna policie řešila v domácnosti případ domácího násilí. Hlídka na místě zjistila, že 30letý muž v místě bydliště napadá svoji partnerku, a to opakovaně několik let. Nezdráhá se proti ženě použít kromě vyhrůžek i fyzického násilí. Policie nebyla na místě poprvé. Po vyhodnocení bezpečnostních rizik a s ohledem na předcházející útoky přistoupili mostečtí policisté k zákonnému opatření a násilníka z bytu vykázali. Ten však poslední den v srpnu vstoupil do bytu a tam ho policisté hlídkové služby přistihli. Muž si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Matky umožnily svým dětem záškoláctví
Z trestného činu ohrožení výchovy dítěte obvinila mostecká policie 49letou ženu z Litvínova. Ta ve školním roce 2015/2015 řádně nedbala o povinnou školní docházku svého nezletilého dítěte a umožnila mu, aby zameškal 269 neomluvených vyučovacích hodin. Tím závažným způsobem porušila povinnost vyplývající z její rodičovské zodpovědnosti.
Mostečanka ve věku 37 let čelí obvinění ze stejného přečinu. I ona jako matka umožnila svým dvěma dětem, aby nechodily do školy, kdy jedno z dětí vykázalo 621 neomluvených hodin a druhé chybělo 211 hodin. Obviněná žena byla již za stejný přečin odsouzena mosteckým soudem.

Další krimipřípady

Pod oknem měl lavičku, vnikl do objektu a chtěl odcizit televizi
Mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu přečinu krádeže vloupáním 35letému muži z Mostu. Ten měl v srpnu v časně ranních hodinách vniknout přes okno toalety do objektu jednoho ubytovacího zařízení, kde měl v úmyslu odcizit televizi. Netušil však, že neunikl pozornosti bedlivé ostrahy, která ho v místnosti přistihla. Muž se dal okamžitě na útěk, vběhl zpátky na toaletu a oknem vyskočil ven, kde měl pod oknem přistavenou lavičku. K hmotné škodě nedošlo.

Tři motoristé měli pozitivní test na drogy
Hlídka policie kontrolovala tento týden odpoledne v obci Litvínov řidiče osobního vozidla a provedla u něj test na přítomnost návykových látek. Ten byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté další jízdu řidiči zakázali. Ten se následně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté obvodního oddělení Litvínov 27letému muži z obce na Litvínovsku sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další dva řidiči byli kontrolováni v Mostě a Litvínově. Motorista z Mostu ve věku 25 let měl pozitivní test na amfetamin a canabis. I u druhého řidiče, 24letého muže z Litvínova, byla provedena zkouška na zjištění návykových látek. Ta ukázala na canabis. Oba řidiči se podrobili vyšetření v nemocnici a od policie si převzali záznamy o sdělení podezření z trestného činu. Případy jsou šetřeny ve zkráceném přípravném řízení.

Tři jízdní kola změnila majitele
Neznámý lapka se v obci Janov vloupal v jednom panelovém domě do sklepních prostor a poté, když překonal dveře u jedné kóje, tak z ní odcizil dvě dětská horská jízdní kola a další věci. Jiný zloděj vnikl násilím v obci Loučná do kočárkárny v suterénu domu a z ní odnesl pánské horské jízdní kolo v hodnotě sedmi tisíc korun. Případy krádeže vloupáním nyní šetří policisté z policejní stanice Lom a z obvodního oddělení Hamr.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí mostecké policie