Na silničním mostu mezi Mostem a městskou částí Rudolice je zúžená vozovka. Koridorem projede jen jedno auto. Příčinou dopravního omezení je špatný stav mostu. Má oslabenou nosnou konstrukci. Radní již rozhodli o způsobu opravy. Ze dvou variant vybrali tu levnější, odhadovanou na 5,2 milionu korun. „V budoucnu se ale velké rekonstrukci nevyhneme," prohlásil Marek Hrvol, náměstek primátora pro rozvoj, majetek a městské služby.

Po schválené opravě má most vydržet deset až patnáct let. Radnice musí nejprve zajistit projektovou dokumentaci. Podle náměstka by mohla oprava začít v příštím roce. Vymění se izolace, mostní závěry a na nosné konstrukci se zasanují trhliny. Zamítnutá komplexní rekonstrukce by stála až 25 milionů korun. Tolik si teď město nemůže dovolit. Dotace zatím nejsou.

Současná oprava uzavřeného mostu u nemocnice, kde se vyměňuje spodní mostní závěr, se o pár týdnů protáhne kvůli nečekaným komplikacím. Podle Hrvola nejsou ale nijak zásadní a práce by měly skončit v druhé polovině května. Pak se most otevře pro auta a sanity. Most je kvůli poruše neprůjezdný od ledna 2014.

Náměstek primátora upozornil, že v budoucnu lze očekávat opravu i druhého mostního závěru, a most u nemocnice se proto opět uzavře. Kdy, o tom se ještě nerozhodlo.