Hlavně ve středu lyžařů výrazně přibylo. „Návštěvnost je slušná," řekl ČTK Josef Dlouhý ze Sportovního areálu Klíny. V krušnohorském areálu jsou k dispozici bezmála tři kilometry sjezdovek a kolem 50 kilometrů běžeckých tratí, čerstvě upravena byla ve středu asi polovina. „Je to mokré a sníh taje," poznamenal Dlouhý. Areál ale podle něj zůstane v provozu i v dalších dnech včetně večerního lyžování.

V Českém Jiřetíně jsou v provozu dva vleky, ve všední dny tam lákají na bezplatné parkování. Na sjezdovkách je tam padesát až osmdesát centimetrů přírodního a technického sněhu.

Rušné svátky zažili i v nedalekém Sport Centru Bouřňák. I tam se teploty pohybovaly nad nulou, a chvílemi dnes dokonce vysvitlo sluníčko. Sjezdovky jsou zledovatělé a místy se objevují i vydřená místa. Podmínky jsou ale stále dobré, což využily stovky lyžařů. „Meteorologové na pátek slibují ochlazení a mráz, toho chceme využít k dalšímu technickému zasněžování," řekl ČTK za provozovatele areálu Tomáš Tvrdík.
Velmi slušné podmínky nabídl o svátcích lyžařům ski areál v Telnici jen pár kilometrů od Ústí nad Labem. „Paradoxně nám dost pomohla inverze, teploty se drží kolem nuly a sníh neodtává, i mimo sjezdovky tu leží až 40 centimetrů sněhu," řekl ČTK Jindřich Holinger ze skiareálu. Návštěvnost byla podle něj velmi dobrá. „Jen ráno byla na silnicích v okolí ledovka a museli jsme je posypat, aby se k nám lidi vůbec dostali," poznamenal.

Některé areály zatím zůstaly mimo provoz. Platí to třeba o Jedlové na Děčínsku, kde kvůli výraznému oteplení museli provoz do víkendu zastavit.