„Jestli teplé počasí vydrží, otevřeme venkovní bazény už v květnu,“ řekl včera Deníku Miroslav Svoboda, vedoucí mosteckého aquadromu. Městský areál poprvé nabídne ke koupání všechny tři modernizované letní bazény, včetně největšího, který byl rekonstruován jako poslední a je také z nerezu. Postupná úprava nekrytých bazénů, které se dají přihřívat, stála přes osmdesát milionů korun.


Vylepšený horní bazén bude částečně plavecký. V provozu bude například třídráhová skluzavka, vodní hrad, vodní had, vodní dělo, stříkací bóje, hrací fontánky, vodní hřib a hydromasáže. Návštěvníky ohlídá plavčík z nového stanoviště. Bazény od okolních travnatých ploch oddělují oplachovací vany na nohy. Areál je přístupný i tělesně postiženým.


Aquapark Ressl se otevře 1. června na Den dětí.


„Vše bude v provozu,“ sdělil soukromý provozovatel koupaliště Josef Smolík. Plovárna prošla v minulých letech velkou rekonstrukcí. Nabídne plavecký bazén, bazén s divokou řekou a toboganem, dětský bazén s vodním hřibem, minigolf, tenisové kurty a další zázemí.


Dříve než v létě chtějí zprovoznit venkovní koupaliště u Koldomu v Litvínově, kde mají také tobogan a další atrakce. „Koupaliště bychom rádi otevřeli na přelomu května a června,“ uvedl Pavel Hrabinský ze společnosti SPORTaS, která má areál na starosti. Nové bude hřistě na míčové hry.


Teploty na Mostecku přesáhly v minulých dnech hranici 25 stupňů Celsia. Někteří obyvatelé se už začali koupat ve vodních nádržích.