Subjekty se na spolupráci dohodly již ve druhé polovině října. Tehdy se však jednalo jen o dohodu o uzavření koaliční smlouvy s dodatkem, že budou dále řešit technické detaily. V pondělí tedy vše získalo oficiální punc. Na plánu o podobě nejužšího vedení města se nic nezměnilo – starostkou má být Kamila Bláhová (ANO), první místostarostkou Erika Sedláčková (KSČM) a druhým místostarostou Milan Šťovíček (STAN).

Vedle těchto jmenovaných mají v sedmičlenné Radě města usednout ještě Jiří Fedoriška a Martin Liška za ANO, Rostislav Šíma za KSČM a Vlastimil Doležal za STAN. Radním mají pomáhat tři komise – dopravy, nakládání s majetkem a fondu oprav. Hnutí ANO získalo do své gesce finance, interní audit, regionální rozvoj a investice. Komunisté mají mít na starosti sociální věci a školství a Starostové a nezávislí nakládání s majetkem a životní prostředí.

Koalice, která bude mít ve třiadvacetičlenném zastupitelstvu 13 křesel, v prohlášení uvádí, že hodlá nabídnout co nejširší spolupráci opozici, ve které tedy jsou ČSSD, Otevřená radnice, SNK-ED a Sdružení Litvínováci. „Pravidelně budou organizovány schůzky zastupitelských klubů, kde budou moci všichni členové zastupitelstva řešit aktuální problematiku, která se má projednávat na dalších jednáních zastupitelstva," stojí v tiskové zprávě.

Definitivně by vše mělo stvrdit ustavující zastupitelstvo, které se koná ve čtvrtek 6. listopadu od 16 hodin ve Schole Humanitas. Nově zvolení politici mají na svém prvním zasedání složit slib a následně zvolit starostu, místostarosty a radní. Měli by také ustavit finanční a kontrolní výbor a výbor pro životní prostředí a limity těžby, v nichž mají mít své členy i zástupci opozice. Koaliční partneři také chtějí zřídit osadní výbor, který má pomáhat zastupitelstvu řešit otázky týkající se Janova.