Vytvořit tu pravou vánoční atmosféru a podpořit vánoční náladu o to se letos opět pokusí tradiční a oblíbená akce Česko zpívá koledy. Mostecký deník se se svými čtenáři tentokrát sejde ve středu 14. prosince. Oficiální program v přesunutém Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě začíná již v 17 hodin. Na ostatních místech nejen v České republice ale i v zahraničí startuje společné zpívání od 18 hodin.

Jaké koledy se budou zpívat? 1. Nesem vám noviny, 2. Veselé vánoční hody, 3. Narodil se Kristus Pán, 4. Půjdem spolu do Betléma, 5. Pásli ovce Valaši 6. Vánoce, Vánoce přicházejí (nepovinná)

„Zatím je na Mostecku přihlášeno dalších pět míst. Patří mezi ně třeba Domov pro seniory v ulici Antonína Dvořáka v Mostě, kostel v Brandově či kostel v Horním Jiřetíně. Zájemci se stále mohou přihlašovat a to prostřednictvím webu Deníku, kde na ně čeká krátký formulář," informovala Jarka Zárubová z Mosteckého deníku.

Zpívat se bude pět klasických koled a jedna zlidovělá vánoční písnička. V mosteckém přesunutém kostele budou lidem k dispozici zpěvníky. List s koledami se objeví také v tištěných novinách.

Loni se koledy zpívaly celkem na sedmnácti místech na Mostecku. Zájem se oproti roku 2014 zvýšil, přihlásilo se o čtyři místa více. Zapojilo se i město Litvínov, kde se zpívalo hned na třech místech loni poprvé v parku u Citadely. Ten mezitím prošel rekonstrukcí a letos by tak nabízel ještě příjemnější zázemí.

V loňském roce koledy zazněly také v menších městech a vesnicích v Meziboří, Horním Jiřetíně, Malém Březně nebo v Nové Vsi v Horách. Nováčkem v seznamu míst byly Obrnice.