První kolo vyhrála s velkým náskokem Dernerová, která získala 36,66 procenta hlasů - více ZDE. Právě její účast ve volbách ohrozila žádost místopředsedkyně hnutí Severočeši.cz Hany Jeníčkové o stažení kandidatury Dernerové. Mostecký magistrát 5. října ale kandidaturu lékařky potvrdil.

Jiří Biolek a STAN před volbami vyjádřili podporu Aleně Dernerové i Severočechům.cz během "odvolávací" aféry - více ZDE.

"Veřejnost má právo se dozvědět v co nejkratším čase, kdo je zodpovědný za tento stav a na čí straně je právo. S důvěrou lidí v demokracii a právní řád nelze takhle hazardovat," uvedl k tomu primář dětského oddělení nemocnice s poliklinikou Biolek.

Biolek v boji o postup prohrál těsně se Šlégrem (nestraník za ČSSD), který získal 16,42 procenta, primář obdržel 15,61 procenta, rozdíl byl 179 hlasů. "Také skutečnost, že oba kandidáti, kteří postoupili do druhého kola, reprezentují politické subjekty podporující prolomení limitů těžby a bourání dalších obcí v našem kraji, neumožňují Jiřímu Biolkovi podpořit ve druhém kole volby některého z nich," uvádí se v tiskovém prohlášení.

Druhé kolo senátních voleb se uskuteční v pátek a v sobotu. Hlasovací lístky dostanou lidé přímo ve volebních místnostech.