Kapsářka znovu úřadovala, muže objala a při tom ho okradla, šla do vazby
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 30letou ženu z Prahy. Ta měla okrást 64letého muže v neděli odpoledne poblíž parku v centru Mostu. Neznámá k muži nečekaně přistoupila a nabízela mu milování. Objala ho drze kolem pasu a při tom mu měla v mžiku sáhnout do zadní kapsy kalhot, ze které vytáhla peněženku. Poté ji rychle předala zatím neznámému muži, který stál opodál. Okradený chtěl muže zadržet, ten však do něj strčil a z místa utekl do průchodu domu, kde uvnitř zmizel do jednoho bytu. Mostečan při pádu na zem utrpěl drobné poranění. Policisté, kteří na místě případ šetřili, zadrželi podezřelou ženu a provedli kontrolu bytu, kde však již nikdo nebyl. Poškozenému byly odcizeny různé doklady a platební karta. Jak se ukázalo, žena byla policistům již dobře známa. Minulý týden ji obvinili spolu s další ženou za tři případy krádeže na osobách v Mostě. Vyšetřovatel na ženu podal podnět k vazebnímu stíhání. Soud vazbu na obviněnou uvalil.

Přejížděl tam, kde nesmí, hlídce nezastavil, má blokaci řidičského oprávnění
Neposlušného řidiče zadrželi policisté hlídkové služby tento týden. Ti v rámci opatření prováděli hlídkovou činnost, když si v Záluží všimli řidiče osobního vozidla, který svou agresivní a bezohlednou jízdou ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. Hlídka vyjela za ním a snažila se ho zastavit. Řidič však na světelná znamení k zastavení nereagoval, pokračoval až do obce Litvínov, kde ho policisté spolu s další hlídkou zastavili. Muži zákona šetřením na místě zjistili, že motorista má platnou blokaci řidičského oprávnění a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Loupež si oznamovatel vymyslel, zranění, které měl, bylo staršího data
Mostečtí policisté ukončili šetření oznámené loupeže, která se měla stát koncem května v Mostě. Tehdy 42letý muž oznámil, že k němu v polední době v centru Mostu na tramvajové zastávce měli přistoupit dva muži, kteří po něm požadovali cigarety. Když jim sdělil, že žádné nemá, tak ho jeden z nich udeřil do oka a poté, co upadl na zem, ho kopnul do zad. Následně mu prohledali oděv a z kapsy bundy odcizili přes tři tisíce korun. Kriminalisté šetřením zjistili, že k popisované loupeži nedošlo. Muž si ji vymyslel, aby vysvětlil nájemci bytu, že nemá peníze na nájem. Zranění, které měl, bylo staršího původu a pocházelo z rvačky. Policisté z toho důvodu případ odložili.

Do prodejny přišel ukrást kuřivo
S úmyslem ukrást cigarety přišel do jedné hamerské večerky 22letý muž z Litvínova. U dveří zjistil, že prodavačka je v zadní části prodejny. Využil toho a z regálu odcizil tři krabičky cigaret. Poté z prodejny utekl. Hamerští policisté, kteří případ krádeže šetřili, muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Za obdobné jednání byl podezřelý muž v minulosti již potrestán. Policisté ho za krádeže cigaret v různých obchodech řešili letos několikrát, tabák Litvínovan zcizoval i loni.