Muž, který vykrádal v Mostě auta, skončil ve vazbě

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci 29letého muže z obce na Mostecku. Podle kriminalistů měl vniknout do sedmi vozidel a odcizit autorádia a navigace. Policie podala státnímu zástupci podnět na vazební stíhání obviněného. Muž si vybíral vozidla různých továrních značek, do kterých vnikal za použití násilí. Z nich zcizoval zabudovaná autorádia, navigační systémy a další věci. Poškozeným motoristům zanechal krádežemi a poškozením aut celkovou škodu ve výši 212 000 korun. Lup prodával náhodných osobám. Část odcizených věcí kriminalisté zajistili. Obviněný byl již mosteckým soudem za krádeže v minulosti odsouzen. Soud v Mostě vazbu na muže uvalil. (Nejedná se o nedávnou, květnovou sérii vykrádání aut v Mostě, kterou policie stále vyšetřuje a po pachatelích či pachateli nadále pátrá).

Dvojice recidivistů ukradla v obchodě deky

Policie v Mostě odhalila dvojici, která měla v jednom mosteckém obchodě odcizit dvě deky. Muž ve věku 31 let z Mostecka spolu s 34letou Mostečankou přišli do prodejny s výrobky pro domácnost. Ze zboží si vybrali dvě deky, které se jim líbily. Zboží si uložili do batohu a poté z prodejny odešli, aniž by za věci zaplatili. Policisté, kteří se případem zabývali a zjistili, kdo má krádež na svědomí, oběma sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Lup již policisté nezajistili. Jednu deku dvojice prodala a druhou údajně komusi darovala k narozeninám. Oba dva již mají za sebou kriminální minulost.

V altánku usnul, hlídka ho probudila a našla u něj věci, které odcizil v obchodě

Policisté v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním 20letému muži z obce na Litvínovsku. Ten se měl tento týden v nočních hodinách vloupat do jedné prodejny v obci a z ní odcizil pánské spodní prádlo, několik párů ponožek, nudle do polévky, zapalovače, cigarety a z pokladny vzal i několik tisíc korun. Lup si dal do dvou batohů a pak jel s jízdním kolem cyklostezkou. Zřejmě byl unaven a v altánku usnul. Probudili ho strážníci, kterým nedokázal vysvětlit, kde k věcem přišel. Skončil na obvodním oddělení Policie ČR v Hamru. Policisté zjistili, že věci i peníze odcizil v noci v prodejně. Lup v hodnotě více než devět tisíc korun policisté zabavili a vrátili ho zpět poškozenému.

Čokolády musel vrátit

Plán nevyšel 50letému muži z Litvínova. Tento týden zavítal do Mostu na nákup za pět prstů. V jednom supermarketu si v oddělení se sladkostmi vybral jedenáct čokolád stejného druhu. Sladkosti si ukryl pod bundu a poté prošel pokladnami bez placení netuše, že je v hledáčku pracovníků ostrahy prodejny. Ty nepoctivého muže zadrželi a předali policii. Čokolády byly zajištěny a vráceny zapět do prodeje. Muž si od policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Litvínovan nekradl poprvé, již v minulosti byl za krádež potrestaný.

Třicet řidičů překročilo rychlost mimo obec

Tento týden proběhla krajská dopravní akce, zaměřená na kontrolu dodržování stanovené rychlosti mimo obec. Hlídky sledovaly způsob jízdy, dodržování zákazu předjíždění a jízdu v jízdních pruzích zejména na silnicích I. třídy. Muži zákona zkontrolovali 49 vozidel a zjistili 41 dopravních přestupků. Za 38 přestupků policie uložila řidičům pokuty ve výši 21 400 korun. Tři přestupky byly předány do přestupkového řízení. Třicet řidičů překročilo povolenou rychlost, čtyři řidiči nebyli připoutaní a u dvou vozidel muži v uniformách odhalili nevyhovující technický stav.