Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 19letého mladíka z Mostu. Ten měl již v květnu ve večerních hodinách v mosteckém parku u sportovní haly přistoupit k jinému mladíkovi, kterého se zeptal, zda má peníze. Oslovený mladík sdělil, že má jen drobné. Na to ho obviněný začal urážet a udeřil ho. Poté byl poškozený okraden o 400 korun, které měl v kapse oděvu. Ke zranění mladíka nedošlo. Stíhání Mostečana je vedeno na svobodě.

Město Most chystá rekonstrukci zanedbaného parku. Lidé oslovení Mosteckým deníkem to vítají. Zároveň ale dodávají, že je třeba zajistit bezpečnost návštěvníků - více ZDE a ZDE. Kdysi se uvažovalo o tom, že se park oplotí. Někteří lidé doporučují po rekonstrukci stálého hlídače, kamery či častější kontroly městskou policií.

Další krimi případy oznámené dnes policií

Usnul a přišel o mobil
O mobilní telefon v hodnotě 4 500 korun přišel jeden mladý muž z Mostu. Minulý měsíc byl v jedné mostecké restauraci. Poté si sedl ven na terasu, kde usnul. Na stůl si však neprozřetelně položil svůj mobilní telefon. Když se po několika minutách probudil, telefon marně hledal. Krádež oznámil mosteckým policistům. Ti na základě výsledků šetření odhalili, kdo má krádež na svědomí a nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 26letému muži z Mostu. Mobil nebyl zajištěn.

Slovní potyčka vyústila ve rvačku
Policisté obvodního oddělení v Hamru sdělili minulý týden podezření ze spáchání přečinu výtržnictví dvěma mužům ve věku 47 a 25 let, oba z Litvínovska. Ti se měli porvat v jedné obci na Litvínovsku v restauraci po předchozí slovní rozepři. Starší muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice na ošetření. Potyčku zřejmě vyvolal mladší z mužů, který měl staršího udeřit pěstí do obličeje. Starší si to nenechal líbit, mladšího povalil na zem a pokusil se ho udeřit.

Muž v herně využil situace a přivlastnil si cizí mobil
Mostečtí policisté odhalili totožnost podezřelého muže, který měl v květnu v jedné mostecké herně odcizit cizí mobilní telefon. Muž ve věku 30 let z Mostu byl v herně, když si všiml na bedně volně odloženého mobilu. V nestřeženém okamžiku mobil vzal a poté kvapně provozovnu opustil. Policisté Mostečanovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, v minulosti byl za krádež odsouzen. Mobil v hodnotě 5 500 korun nebyl zajištěn.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR, Most