Partička žen, kterou znají i obchodníci na Mostecku, je podezřelá z krádeže v teplickém supermarketu. A nejen tam. Podle policistů při vyšetřování vyšlo najevo, že během uplynulých dvou týdnů kradly i v Mostě, Litvínově,v Sobědruhách a Jirkově.

V teplickém supermarketu mladší žena (43 let) v úterý ukradla tři lahve vodky a 19 tavených sýrů. I v jiných obchodech ji zajímal hlavně alkohol, pak kosmetika a jídlo. Celkem si podle policie nakradla věci za osm tisíc korun.

Starší žena (51 let), jejíž jednání police posuzuje samostatně, ve stejnou dobu v obchodě vzala 3 vodky a 12 tavených sýrů. „I ona má na svědomí řadu dalších krádeží v okolních městech, jen v letošním roce už nakradla věci za osm tisíc korun," sdělil mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Oběma stíhaným ženám hrozí za krádež až dvouleté vězení.

Jejich 50letá kamarádka, která v úterý také odcizila tři lahve vodky a pro změnu 14 balení tavených sýrů, ale trestnímu stíhání unikne. Za jednu krádež v minulosti už byla potrestána ve správním řízení a od té doby nestihla nakrást věci za víc než pět tisíc korun. „Její jednání proto muselo být kvalifikováno pouze jako přestupek proti majetku a bude ho projednávat správní orgán," dodal Vítek.