Poškozený bankomat
Pracovník Komerční banky na linku 156 oznámil, že při obchůzce zjistil poškozený bankomat a požádal o výjezd hlídky městské policie. Strážníci městské policie shledali pootevřený kryt k trezoru, a v horním panelu uvíznutou kreditní kartu. Na místo byla přivolána kompetentní pracovnice peněžního ústavu a hlídka Policie ČR, která si událost převzala.

Daleko neutekly
Operační důstojník PČR požádal o pomoc při pátrání po dvou osobách podezřelých z vloupání do vozidla u hasičské zbrojnice. Popis muže a ženy byl sdělen všem hlídkám městské policie prostřednictvím radiostanic. O dvě hodiny později na linku 156 zavolala pracovnice ubytovny v ulici Velebudická, že přišly dvě podezřelé osoby. Strážníci městské policie před hlavním vchodem ubytovny zajistili 28letého muže a o rok mladší ženu. Jelikož se jednalo o inkriminované osoby, byly předány PČR.

Chlapec bez dozoru
Hlídku městské policie oslovila skupina dětí hledající tatínka chlapečka, který se ztratil. Strážníci městské policie si šestiletého chlapce převzali, provedli místní šetření a vydali se do místa bydliště, kde se nikdo nenacházel. Při odchodu se strážníci potkali s 28letým otcem chlapce, který sdělil, že si odběhl něco nakoupit a syna nechal bez dozoru. Strážníci městské policie muže poučili a událost postoupili příslušnému orgánu magistrátu města.

Mladý pachatel
Dozorčí útvaru městské policie vyslal hlídku k NS Prioru, kde byl volajícím na linku 156 zadržen nezletilý pachatel, který rozbil skleněné dveře nákupního centra. Strážníci městské policie provedli nezbytné úkony vůči nezletilému pachateli a jeho matce. Prostřednictvím dozorčího útvaru byla kontaktována odpovědná osoba prodejny, která se dostavila na místo společně s hlídkou PČR, jež si událost převzala.

Opilý řidič
Hlídka městské policie konající službu na služebně v ulici Pionýrů spatřila dopravní nehodu na kruhovém objezdu ulic Žatecká a Pionýrů a rozběhla se poskytnout první pomoc. Z vozidla vystoupil vrávorající se řidič, který obcházel vozidlo, aby zjistil způsobenou škodu. Sedmadvacetiletý řidič brazilské národnosti byl předán PČR. Při orientační dechové zkoušce nadýchal 2,39 promile. O poškození stavebních prvků kruhového objezdu byl informován dispečer technických služeb.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie Most, úterý 20. září