Je podezřelý z toho, že v březnu ve zdevastovaném chánovském paneláku, kde chybí řada oken a zábradlí u schodů, večer napadl a za dosud nejasných okolností vyhodil z balkónu mosteckého policistu. Ten si pamatuje jen to, že ho někdo udeřil zezadu do hlavy.

Podle několika svědků byl obžalovaný v den incidentu zfetovaný a opilí. Šéf mosteckých strážníků Bronislav Schwarz včera u soudu uvedl, že omámený a ze sroceného davu vytažený nadávající Cina, se mu před panelákem přiznal ke strkanici na mezipatře. „Pak se omlouval, že policistovi nic udělat nechtěl," sdělil Schwarz.

Co se skutečně stalo, má vědět korunní svědek. Ten ale včera u soudu nebyl.

„Můj syn to neudělal. Není to vrah, ale klidný kluk, ňouma, který se za sebe neumí prát. Stydí se, že vybírá popelnice," sdělila Mosteckému deníku 62letá Cinová. Udělala prý chybu, když odmítla nabídku známých sepsat v Chánově petici na podporu syna.

Obžalovaný Cina při prvním líčení, které bylo 9. července, odmítl vypovídat. Včera, během pokračování procesu, v soudní síni nechtěl reagovat ani na výpověď Schwarze a dalších svědků, kteří ho prý při činu neviděli, ale řekli o něm nelichotivé věci.

Soudce Pavel Plch musel líčení odročit na 29. srpna, protože někteří svědci nepřišli. Jeden z nich, policista, za to dostane pokutu.

Hodně se očekává od 16letého sběrače kovů, klíčového svědka z Chánova, který údajně vše viděl a nyní je v diagnostickém ústavu.

„Bez jeho výpovědi nemůže senát rozhodnout," uvedl soudce.

Výpovědi strážníků i obžalovaného známých byly také pozoruhodnou sondou do zákulisí chánovské komunity.

Jeden z chánovských svědků nebyl schopen říci, kde v Chánově bydlí. Jeho bratr nepřišel, protože o soudu prý nevěděl a doručenku nedostal. Hovořilo se i o organizovaných krádežích železa, alkoholismu a fetování v panelácích. Teta korunního svědka se přiznala, že se účastnila převozu hledaného kovového zařízení z obrnického nádraží do sběrny, kde ji se svědkem načapali policisté.

Cinové několikrát ujely nervy, vybuchla hněvem, označila jednoho svědka za lháře a soudce ji za rušení procesu málem vykázal ze soudní budovy.