Pozval k sobě domů cizího muže, ten ho okradl
Na zloděje narazil minulý týden senior z Mostu. Před svým domem mu vypadl ústřižek složenky a neznámý muž ho našel. Podle jména na složence zazvonil na poškozeného. Ten si pro ústřižek přišel před dům. Neznámý ho požádal, zda si u něj může odskočit na toaletu. Muž mu to umožnil a doma ho ještě pohostil. Po odchodu neznámého nálezce zjistil, že mu v kapse oděvu chybí peněženka. V ní měl doklady, platební kartu a několik tisíc korun. Po muži nyní pátrají mostečtí policisté.

V restauraci ukradl cigarety, alkohol a potraviny
Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci osmačtyřicetiletému muži z Mostu. Ten v sobotu ve večerních hodinách vnikl násilím do chodby restaurace v centru Mostu, kde nic neodcizil. Následně se vloupal do vedlejší restaurace, ve které vzal alkohol, cigarety a další věci. Poškozenému majiteli zanechal škodu ve výši 7 800 korun. Muž byl následně zadržen hlídkou strážníků a předán policii. Lup, který měl podezřelý v batohu, byl zajištěn. Mostečan nekradl poprvé, byl již za krádež odsouzen nepodmíněně.

Neoprávněně odebíral proud
Škodu za více než 16 tisíc korun zanechal jedné energetické společnosti osmapadesátiletý muž z Litvínova. Ten v místě svého bydliště v Mostě po dobu několika měsíců neoprávněně odebíral elektrickou energii, kdy prostřednictvím další osoby provedl na společné chodbě panelového domu neoprávněný zásah v elektroměrové rozvaděčové skříni tak, aby mohl proud využívat. Policie muže nyní stíhá pro přečin krádeže.

Vykradl dvě auta a ukradl odstavené jízdní kolo, šel do vazby
Okresní soud v Mostě poslal minulý týden do vazby osmatřicetiletého muže z Litvínova. Ten se koncem dubna ve čtvrti Hamr vloupal do osobního vozidla, ze kterého odcizil tašku s hotovostí, doklady a další věci, vše v hodnotě 11 tisíc korun. Minulý týden vnikl v Litvínově do jiného vozidla za použití násilí a z něj odnesl 40 lahví s medovinou. Ty údajně prodal. Třetí krádeže se dopustil v průběhu tohoto měsíce také v Litvínově, když u jednoho krámku odcizil nezajištěné jízdní kolo s brašnami, které tam odstavila žena, jež šla na nákup. V brašnách byly klíče, brýle, mobil a další věci. Poškozená vyčíslila škodu na 14 500 korun. Muž kradl i přesto, že byl odsouzen a z vězení se vrátil loni. Jak s odcizeným kolem a věcmi naložil, policii neuvedl.

zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 17. května 2016