Motorkáře zastavili strážníci večer v jedné obci na Mostecku kvůli kontrole totožnosti. Důvodem byl rámus, na který si stěžovali místní obyvatelé. Muž motocykl odstavil a začal hledat doklady.

Na návsi bylo několik podnapilých osob, které strážníci usměrňovali. Toho motocyklista využil. Nasedl na stroj a jel z kopce na volnoběh. "Když motorku nastartoval, obrátil se a jel přímo ke stojícímu strážníkovi, který musel uskočit," popsala případ mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Ilustrační foto
I 800 hodin mimo školu! Rodičům dětí z Mostu hrozí vězení za záškoláctví

Řidič v jízdě pokračoval a nereagoval na světelná a zvuková znamení k zastavení vozidla strážníků, kteří ho předjeli a chtěli ho zastavit. On ale narazil do zadní části služebního vozu a sjel do příkopu.

Přivolaní policisté motoristu zadrželi a umístili ho do policejní cely. Muž odmítl dechovou zkoušku i vyšetření v nemocnici. Mostečan je stíhán na svobodě a hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody.

Hlídky kontrolovaly motorkáře

Policie kontrolovala řidiče motocyklů na silnicích I/13, I/15, I/27, v Mostě, Havrani, Čepirozích i na jiných místech. Policejní hlídky zastavily 30 vozidel a zjistily 21 přestupků. Krajská akce byla zaměřena na dodržování povolené rychlosti. Sedmnáct řidičů šláplo na plyn razantněji, než smělo, jeden vůz měl nevyhovující technický stav. Kontrolou prošlo 12 motorkářů, kteří měli vše v pořádku.

Ilustrační foto.
Zdrogovaný zloděj usnul v supermarketu, našli ho ráno zaměstnanci