Hlídky v noci kontrolovaly, zda řidiči nejsou pod vlivem návykových látek

Dopravní hlídky o víkendu zjišťovaly, zda motoristé neřídí pod vlivem návykových látek. V rámci okresní akce policisté na silnicích mosteckého okresu zkontrolovali celkem 36 motorových vozidel a zjistili 8 přestupků v dopravě. Za čtyři z nich uložili muži v uniformách blokové pokuty a čtyři přestupky předali do správního řízení. Jedna osoba nebyla připoutaná, pokutě neušel jeden chodec, u tří vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a dva řidiči nepředložili hlídkám doklad o pojištění odpovědnosti. Žádný z kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu ani jiné návykové látky.

Policie opět kontrolovala, zda dětem není podáván alkohol, zjistila dva přestupky

Policisté v Mostě o víkendu zamířili do restauračních zařízení, kde se zajímali o to, zda osobám mladším 18 let není podáván alkohol. Další opatření, které běží tento rok, proběhlo v nočních hodinách a hlídky mostecké policie spolu se strážníky během několika hodin provedly kontroly v 27 restauracích, heren a barů v teritoriu města Mostu. Při tom policisté zjistili, že dvěma dívkám mladistvého věku byl podán dosud neznámou osobou alkohol, což potvrdily provedené dechové zkoušky u těchto osob. Oba případy jsou nadále v šetření mostecké policie jako přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

Vandal v noci o víkendu zapálil plastový kontejner

Neznámý poberta se činil v nočních hodinách na sídlišti Výsluní. V noci ze soboty na neděli v ulici Česká tam blíže nezjištěným způsobem zapálil plastový kontejner na komunální odpady. Nádoba z plastu zcela shořela. Poškozená společnost vyčíslila škodu na částku 4 000 korun. Přestupkem proti majetku se zabývá obvodní oddělení Policie ČR Most Zahradní.

Mostečan přišel na nákup za pět prstů

Na policii o víkendu skončil 31letý muž z Mostu. Ten v neděli dopoledne měl krást v jednom mosteckém supermarketu. Pod bundu si z regálů vybral různé zboží v hodnotě 1 600 korun a poté prošel přes pokladnu, aniž by za zboží zaplatil. Kradl i přesto, že byl pro majetkový delikt již odsouzen a loni se vrátil z vězení. Vyšetřovatel Mostečana včera obvinil z trestného činu krádeže a stíhá ho na svobodě.

Na zahrady vnikl zloděj a kradl tam

Litvínovští policisté šetří dvě oznámení o krádežích vloupáním do dvou objektů v zahradní kolonii Chudeřín. Neznámý lapka tam minulý týden vnikl do domku za použití násilí a odcizil z něj různé nářadí, elektrospotřebič a další věci vzal i ze sklepa a přístavku. Z druhé zahrady zloděj odnesl též nářadí, přibral i kabely, měděné dráty, stavební kolečko a nepohrdl ani lahví vína. Na půdě našel kolo, které se mu hodilo. Část odcizených věcí byla nalezena a vrácena zpět. Celkem zloděj napáchal škodu za 9 tisíc korun.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, pondělí 10. října