Narazil do kruhového objezdu, v krvi mu koloval alkohol

Řidič ve věku 27 let čelí obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky ve vězení. Muž řídil v Mostě osobní vozidlo značky Peugeot a v ulici Žatecká s vozidlem vyjel mimo komunikaci do středového kruhu kruhového objezdu, kde zůstal stát. Na místě se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Muž nadýchal 1.90 promile a podrobil se lékařskému vyšetření v nemocnici a odběru krve. Ke zranění řidiče nedošlo. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 61 000 korun.

Řídil auto přes zákaz, měl pozitivní test na drogy a u sebe měl pervitin

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil tento týden 33letého muže z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky. Drogu u něj nalezli policisté hlídkové služby při běžné silniční kontrole v Mostě. Zjistili, že muž řídí vozidlo, i když má vydaný zákaz řízení a navíc měl pozitivní test na drogy. Po kontrole mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Při kontrole vozidla policie objevila několik sáčků s neznámou látkou. Tu předali policisté kriminalistům, kteří zajištěný materiál odeslali k provedení odborné expertízy, kterou byla zjištěna přítomnost účinné látky. Obviněný muž přechovával u sebe 2,35 gramů metamfetaminu. Za drogový delikt mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Pach marihuany řidiče prozradil

Hlídka policie kontrolovala tento týden v odpoledních hodinách řidiče osobního vozidla tovární značky VW a provedla u něj test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Provedený test vyšel pozitivně na canabis. Motorista se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policie 31letému muži z Mostu sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.

Další případy oznámené dnes policií

Kapsář okradl cestujícího v tramvaji

Na šikovného kapsáře zřejmě narazil tento týden odpoledne jeden starší muž z Mostu. Nastoupil v Mostě do tramvaje a cestoval směrem k zimnímu stadionu. Během jízdy jako cestující stál a po vystoupení z rychlodráhy zjistil, že mu někdo z vnitřní kapsy zimní bundy odcizil peněženku. V ní měl poškozený finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Krádež na osobě oznámil mostecké policii, která se případem nyní zabývá a šetří ho.

V německém supermarketu kradl nářadí

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 43letého muže z Litvínova. Ten se měl dopustit krádeže v jedné saské obci, kde měl v supermarketu odcizit různé nářadí. Tři sekyry a dvoje zahradní nůžky v hodnotě více než 10 tisíc korun uložil do brašny a poté si věci ukryl v křoví poblíž prodejny. Nějací lidé ho vyrušili, a tak lup zanechal na místě a odjel. Muž kradl i přesto, že byl již za majetkový delikt v minulosti odsouzen. Za toto jednání mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most