Havárie se stala ve středu odpoledne. Policejní hlídka chtěla v ulici Pod Lajsníkem zastavit Ford Focus, který neměl zapnutá světla. Policisté dávali řidiči znamení, aby zastavil, ale řidič nereagoval a začal hlídce ujíždět.

Podle policie v ulicích K. J. Erbena a B. Martinů překročil povolenou rychlost a v ulici V. Talicha nebezpečnou jízdou ohrozil chodce, kteří museli rychle z dosahu pozemní komunikace.

DROGY ZA VOLANTEM JSOU UŽ ČASTĚJŠÍ NEŽ ALKOHOL Policie v Mostě zaznamenává stále více případů, kdy řidiči motorových vozidel jezdí pod vlivem drog. Zatímco před několika lety byly drogy za volantem jevem výjimečným, dnes jsou dokonce vyšší než užití alkoholu řidiči. Více zde.

Na křižovatce ulic V. Talicha a J. Kubelíka řidič nezvládl řízení a přední částí vozidla narazil do zdi garáže.

"Zeď proboural a poškodil i uvnitř zaparkované auto. Z automobilu okamžitě vyběhl a dal se na útěk. Policisté ho pronásledovali a po pár metrech ho zadrželi," sdělila mluvčí policie Ludmila Světláková.

Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale pozitivní byl orientační test na canabis, opiáty, metamfetamin a amfetamin. Vyšetření v nemocnici a odběry muž odmítl.

Muž nevlastní řidičské oprávnění, má totiž zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2016.

Policejní inspektor sdělil Mostečanovi ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ je řešen i dopravní policií kvůli dopravní nehodě.