Porušil domácí vězení
Strážníci v herně v ulici V. Nejedlého kontrolovali muže, o kterém věděli, že je v pátrání Policie ČR (PČR). Kontrolou vyšlo najevo, že má soudem nařízené domácí vězení. Po nezbytných úkonech byl 29letý muž předán příslušnému oddělení PČR.

Další případy z Mostu

Muž v bezvědomí
Dozorčí útvaru městské policie vyslal hlídku strážníků do ulice Višňová, kde se nacházel muž v bezvědomí. Strážníci poskytli první pomoc 36letému muži a přivolali sanitku, kterou byl převezen do nemocnice. V době příjezdu hlídky Policie ČR se muž z bezvědomí probral a sdělil, že byl udeřen do zátylku, sražen k zemi a okraden. Událost si převzala PČR.

Z činnosti Městské policie Most.Zdroj: MP Most

Hořící kontejner
V odpoledních hodinách na linku 156 oznámila žena, že v ulici J. Ševčíka hoří plastové kontejnery, u nichž jsou zaparkovaná vozidla. Strážníkům se jeden kontejner podařilo uhasit. Druhý hořící kontejner strážníci stihli odklonit od zaparkovaných vozidel, čímž zabránili dalším škodám.

Z činnosti Městské policie Most.Zdroj: MP Most

Opilý a agresivní host
Ve večerních hodinách byli strážníci vysláni k občerstvení v Centralu, kde se nacházel opilý host. Strážníci městské policie zajistili 34letého muže, který obtěžoval ostatní hosty a fyzicky útočil na pracovníky ochranky. Ve své agresivitě opilec neustával ani v přítomnosti strážníků. Jelikož neuposlechl zákonné výzvy, aby upustil od protiprávního jednání, stále kladl aktivní odpor, proto byl sveden k zemi a spoután. Při orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu nadýchal 2,18 promile. Událost byla postoupena příslušnému odboru magistrátu města.

Z činnosti Městské policie Most.Zdroj: MP Most

Obelhaný muž
Ve večerních hodinách bylo na linku 156 přijato telefonické oznámení od muže, že ho v bytě okradla kamarádka. Sedmatřicetiletý muž si strážníkům postěžoval, že v bytě měl na návštěvě svou kamarádku. Třiadvacetiletá žena údajně využila momentu, když šel do koupelny a vpustila do bytu dva neznámé muže. Následné zjištění bylo pro něj šokující. Kamarádka nikde a jeho peněženka s finanční hotovostí 8000 Kč s osobními doklady pryč. Událost byla předána PČR.

Bezpečnostní opatření zaměřené na veřejný pořádek a závadové osoby

Z činnosti Městské policie Most.Zdroj: MP Most

Na základě stížností občanů provedli strážníci městské policie v nočních hodinách kontrolu vybydlených domů v ulici J. Seiferta, kde se zdržují závadové osoby narušující veřejný pořádek. S pomocí výsuvného žebříku se strážníci dostali do objektu, kde provedli vnitřní kontrolu. Pětadvacetiletý muž, který se v domě nacházel, byl po nezbytných úkonech vykázán. Strážníci městské policie budou nadále provádět kontroly opuštěných a vybydlených objektů.

Upozornění pro občany

Ve dnech 23. a 30. 12. 2016 bude oddělení k vyřízení přestupků na služebně Městské policii v Mostě v ulici Vl. Majakovského pro veřejnost uzavřeno.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie Most