Na povedenou dvojici narazila o víkendu v Hamru na Litvínovsku jedna postarší žena z Litvínova. Ta byla spolu se známými v jedné restauraci. Svůj svrchní oděv měla přehozený přes židli, a přestože kontrolovala obsah kapes, tak v jednom okamžiku přišla na to, že nemá v kapse mobil, který začala hledat. Následně v protější herně objevila dvojici, mladou ženu a muže. Seděli u stolu a v ruce měli její mobil, který právě rozebírali. Poškozená do herny přišla se známým a dvojici požádali o vrácení mobilu a pouzdra. Mladík vstal a staršího muže udeřil pěstí. Poté dvojice z místa utekla. Policie pár záhy vypátrala a 25letému muži a 22 leté ženě z Litvínova sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství. Oba již byli za krádež potrestáni a hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody. Napadení muže v herně je předmětem dalšího šetření.

Další případy

Ze sušárny ukradl dámské kolo, to prodal
Policie v Mostě obvinila 26letého muže z obce na Mostecku z přečinů krádeže a poškození cizí věci. Ten měl dle kriminalistů, kteří případ krádeže objasnili, vniknout v ulici Pionýrů do obytného domu, následně se dostal do sklepních prostor, kde se vloupal do sušárny a z ní odcizil dámské horské jízdní kolo v hodnotě 8 tisíc korun. Kolo posléze prodal. Obviněný se krádeže dopustil již v minulosti, byl za ni potrestán a z vězení se vrátil loni v prosinci. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Muži přišli o mobily
Na kapsáře narazil jeden mladý muž z Mostu. O víkendu navštívil mosteckou restauraci, ve které přišel neznámo jak o svůj mobilní telefon. Přístroj měl v kapse svého svrchního oděvu, který měl stále na sobě. Až doma zjistil absenci telefonu a krádež na osobě oznámil mosteckým policistům, kteří se nyní případem trestného činu zabývají. Poškozený vyčíslil vzniklou škodu na částku sedm tisíc korun.

O mobilní telefon přišel i postarší muž z Mostu. Ten o státní svátek v noční době šel po chodníku ulicí Budovatelů a telefonoval. Náhle mu kdosi mobil vytrhl z ruky a běžel do průchodu mezi domy a zmizel v ulici K. Biebla. Okradený muž ho pronásledoval, ale nedohnal ho. Krádež telefonu ohlásil na policejním oddělení a škodu odhadl na částku 6 000 korun.

Nemá řidičák a řídil i přes zákaz řízení
Hlídka obrnických policistů zastavila o víkendu odpoledne v obci Havraň řidiče osobního vozidla, který nebyl připoután bezpečnostním pásem. Řidič policistům nepředložil žádné doklady k vozidlu, neměl řidičský průkaz a na voze byly registrační značky patřící na jiné auto. Policisté následným šetřením zjistili, že 43letý motorista z Loun není držitelem žádného řidičského oprávnění a má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel platný až do roku 2017. Policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, pondělí 31. října