Řidič naboural do svodidel, v krvi mu koloval alkohol
Dopravní policie vyjížděla k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/15 ve směru od Loun na Most. Řidič z Mostu v osobním voze značky Ford za obcí Sedlec nezvládl v zatáčce řízení, vjel vlevo mimo komunikaci a narazil do silničních svodidel. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní s výsledkem 1,1 promile alkoholu v dechu. Policie vyčíslila škodu na vozidle na částku 20 000 korun, škoda za 5 000 Kč vznikla poškozením svodidel. Policie 22letému Mostečanovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Z vězení přišel tento týden a opět kradl
Na policejním oddělení včera skončil 30letý muž z Mostu. V jednom supermarketu ve večerních hodinách odcizil termotašku, do které si uložil potraviny, mléčné výrobky, uzeniny, pečivo. S taškou pak prošel přes vstupní turniket a dal se na útěk. Pracovníci prodejny ho pronásledovali ven a na parkovišti ho zadrželi. Podezřelý za běhu tašku s lupem zahodil. Muž nekradl poprvé, za krádeže byl již trestán a z vězení se vrátil tento týden. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Muž je podezřelý i z přestupku proti majetku, když měl v úterý v jednom panelovém domě na sídlišti Výsluní poškodit skleněnou tabuli u informační skříňky ve vchodu domu.

Hlídky v úterý kontrolovaly, zda se řidiči a spolujezdci poutají
Na silnicích mosteckého okresu proběhla okresní dopravně bezpečnostní akce. Dopravní policisté při ní mimo jiné zjišťovali, zda se osoby ve vozidlech poutají bezpečnostními pásy. Muži v uniformách zastavili a zkontrolovali během dne celkem 53 vozidel a zjistili 29 přestupků v dopravě. Deset motoristů překročilo povolenou rychlost, jeden řidič byl pod vlivem návykové látky, 2 osoby nebyly připoutány, u 12 aut policisté odhalili nevyhovující technický stav, jeden řidič nepředložil ke kontrole řidičský průkaz. Hlídky dopravních policistů silniční provoz sledovaly v Mostě, Litvínově a v přilehlých obcích.

Děti pily alkohol v restauraci
Mostecká policie o víkendu večer kontrolovala parky a restaurační zařízení, kde zjišťovala, zda dětem do 18 let nejsou podávány alkoholické nápoje. Akce proběhla v parcích v Mostě a v 15 vytipovaných restaurací, barů a heren. Policie v průběhu akce, která byla zaměřena na eliminaci bezpečnostních rizik v souvislosti s podávání a požíváním alkoholických nápojů dětem mladším 18 let, zkontrolovala celkem 65 osob a 15 vozidel. Během šestihodinové akce hlídky zjistily jeden dopravní přestupek, jeden trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. U tří mladistvých osob bylo zjištěno, že pily alkohol. Případy jsou nyní šetřeny obvodním oddělením pro podezření z přestupků na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 1. června