Řidiči kamionů nedodržují doby řízení a bezpečnostních přestávek
V polovině minulého týdne proběhla okresní dopravně bezpečnostní akce, která byla tentokrát zaměřena zejména na kontrolu technického stavu vozidel. Několik dopravních hlídek během dne na Mostecku a Litvínovsku zastavilo a zkontrolovalo na 50 motorových vozidel a odhalilo 30 přestupků v dopravě. Za 21 z nich muži v uniformách uložili řidičům pokuty a 9 přestupků bude postoupeno do správního řízení. Dva přestupky byly řešeny na železničních přejezdech, pět osob nebylo připoutáno, 16 vozidel mělo nevyhovující technický stav, dalších šest přestupků se týkalo nedodržení doby řízení a bezpečnostní přestávky u řidičů kamionů. Odhalen byl i jeden řidič, který byl pod vlivem návykové látky a je šetřen pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vloudil se do cizího bytu, chtěl půjčit peníze a nakonec ukradl mobil
Litvínovští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže čtyřicetiletému muži z Litvínova. Minulý týden krátce před polednem zazvonil na byt staršího muže. Ten očekával návštěvu, tak přišel ke vchodovým dveřím, kde stál čtyřicetiletý Litvínovan a muži tvrdil, že s ním potřebuje mluvit a že mu má dlužit peníze. Nakonec se mu podařilo dostat do bytu, kde začal žádat o půjčku. Byl neodbytný, a když muž vytáhl mobil, aby přivolal policii, tak mu telefon vytrhl z ruky a z bytu utekl. Okradený se ihned obrátil na policii, která začala po podezřelém a telefonu pátrat. Už v minulosti kradl a z vězení přišel loni. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Odcizený mobil byl vrácen zpět poškozenému.

V lednu ukradl televizi v supermarketu, minulý týden znovu
Na policejním oddělení skončil devětadvacetiletý muž z Mostu. Minulý týden ráno v supermarketu vzal krabici s televizí v hodnotě 6 700 korun a poté prošel vstupním turniketem bez placení. Pracovník ostrahy za ním vyběhl ven a Mostečan se s ním začal o televizi přetahovat. Nakonec televizi upustil a z místa utekl. Policisté zjistili, že muž kradl stejným způsobem už v lednu, když si ve stejné prodejně vybral televizi v hodnotě 8 500 korun, kterou poté nesl v krabici a z prodejny odešel. Jeho počínání ani tenkrát neuniklo pozornosti pracovníků supermarketu, kteří spěchajícího muže zadrželi při odchodu z objektu. Policisté muži nyní opět sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Muž už v minulosti kradl a byl za to odsouzen.

Ve vozidle byla cítit marihuana, spolujezdec měl u sebe sáček s 20 g drogy
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu osmadvacetiletého muže z Loun. Ten měl dle kriminalistů poskytnout jiné osobě zdarma marihuanu ke společnému kouření. Navíc měl u sebe v držení 20 gramů sušeného rostlinného materiálu s obsahem účinné látky. Přišli na to dopravní policisté při běžné silniční kontrole, když jako spolujezdec v osobním vozidle přechovával bez povolení marihuanu. Hlídka totiž ve voze ucítila silný zápach této drogy. Obviněný je stíhán na svobodě a v případě uznání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Počkal, až bude prodavačka zády
Kriminalisté odhalili díky osobní a místní znalosti totožnost mladíka, který odcizil v obchodním domě v Mostě mobilní telefon. Přístroj ukradl ze stolku u prodejního stánku, když využil situace poté, co se prodavačka otočila zády. Bleskově se nahnul přes pult a telefon ukradl. Poté s lupem vyběhl z objektu a běžel po třídě Budovatelů směrem k Prioru. Policisté osmnáctiletému mladíkovi nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mobil v hodnotě 6 800 korun měl prodat na ulici.

Do vězení nenastoupila, policie ji už eskortovala
Mostečtí policisté na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody zadrželi tento týden čtyřiatřicetiletou ženu z Mostu, po které pátrali. Žena si již v dubnu převzala doručenku soudu s výzvou k nástupu do výkonu trestu, kdy do udaného termínu trest nenastoupila. Policie v Mostě jí sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ženu tento týden předala pracovníkům vězeňské služby.

Na chvíli se otočila k pečivu a pohotový zloděj jí vzal batoh
Na nepozornost doplatila starší žena v mosteckém supermarketu v centru Mostu. V době před polednem tam během pár vteřin přišla o svůj batoh, ve kterém měla různé věci. Příruční zavazadlo si odložila na háček nákupního vozíku, projížděla prodejnou a u pečiva zapomněla zavazadlo sledovat. Toho využil neznámý zloděj a batohu se zmocnil. Poškozená v něm měla peněženku s finanční hotovostí, různé osobní doklady a také klíče od bytu.

zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 19. a 20. května 2016