Mostečtí policisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu 29letého muže z Meziboří. Ten měl již v dubnu na zastávce městské hromadné dopravy přistoupit k 64letému muži, kterého neznal, a který měl na zemi položený batoh a kufřík s nářadím. Obviněný ho nejprve požádal o cigaretu, a když mu muž vyhověl a ještě mu i připálil, tak obviněný vzal náhle do rukou batoh a nechtěl ho pustit a s poškozeným se o něj chvíli přetahoval. Nakonec se obviněnému podařilo zavazadlo poškozenému z ruky vytrhnout a z místa činu utekl. Poškozený měl v batohu potraviny, peněženku, doklady, osobní dokumenty a další drobnosti. Policie odcizené věci zajistila. Obviněný je stíhán na svobodě.

Další případy oznámené dnes policií

Řádění neznámého sprejera zaznamenali pracovníci Českých drah. Neznámý pachatel tento týden v obci na Litvínovsku posprejoval barvou nádražní budovu a další okolní budovy a zařízení. Neušetřil ani autobusovou zastávku a reklamní tabuli u silnice. Poškozené dráhy vyčíslily škodu na částku 50 tisíc korun, další škoda je předmětem šetření litvínovské policie, která se případem zabývá. Ta zahájila ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Za poskytnutí pervitinu byl obviněn
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 23letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Podle kriminalistů, kteří se případem zabývali, měl obviněný Mostečan v mostecké ulici Václava Talicha obstarat a následně zdarma poskytnout přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu. Stíhaný muž je vyšetřován na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Motorista před jízdou pil
Na řidiče pod vlivem alkoholu narazila hlídka v obci Janov. Muž po půlnoci měl problém zaparkovat své vozidlo. Policisté u motoristy provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní a ukázala na hodnotu 1,8 promile alkoholu v dechu. Řidič ve věku 42 let si od policistů převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další jízdu policisté řidiči zakázali. Věc je nyní šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Nechtělo se mu do vězení, už tam je
Výkon trestu oddaloval 28letý muž z Mostu. Ten si již v únoru převzal od okresního soudu výzvu k nastoupení trestu, který mu byl soudem uložen a nastoupit měl s datem ve druhé polovině února, což neučinil bez udání důvodů či omluvy. Okresní soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Policie po muži pátrala a vypátrala ho na ulici v Mostě. Následně hledaného Mostečana předala vězeňské službě. Vyšetřovatel nyní muže obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zdroj: Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR Most, 12. května