Rušili noční klid
V pozdních nočních hodinách na linku 156 zavolala obyvatelka bloku 338, že slyší hlasy, které se domlouvají na útoku proti ní nebo rodinným příslušníkům. Hlídka městské policie ve třetím podlaží slyšela hlasitý křik a dvě osoby – 29letého muže a 47letou ženu, které napadaly mladíka příslušného bytu. Zjevně opilí útočníci nereagovali na výzvy, aby upustili od protiprávního jednání a kladli aktivní odpor, proto byli spoutáni. Dle sdělení mladíka se dvojici nelíbilo, že je přišel upozornit na to, aby se ztišili. To se dvojici nelíbilo, a tak si to šla vyřešit po svém. Strážníci městské policie oba převezli do nemocnice a za neuposlechnutí výzvy úřední osoby každému udělili blokovou pokutu.

Další případy

Když nasedali do vozu, přišla rána
V časných ranních hodinách na linku 156 zavolal muž, že byl u bloku 411 napaden neznámým mužem hovořícím německy. Strážníci městské policie při příjezdu na místo spatřili dvojici mužů klečící nad mladíkem, který kolem sebe kopal a nadával. Ve své agresivitě neustával ani v přítomnosti strážníků, stále kladl aktivní odpor, proto byl spoután. Dvaadvacetiletý cizinec údajně muže bezdůvodně napadl kovovou tyčí, když nastupovali do vozu a měli namířeno do zaměstnání. Všichni byli převezeni do nemocnice na ošetření.

Poskytnutí první pomoci
Při běžné kontrolní činnosti městští strážníci v ulici Fr. Hlase spatřili u vchodu ležícího muže, který měl krvavé zranění na hlavě. Značně opilý muž se strážníky nekomunikoval, byl zmatený. Strážníci muži poskytli první pomoc a přivolali sanitku.

Na další případ, kdy opilý muž u bloku 514 upadl a rozbil si hlavu, upozornil oznamovatel městskou policii prostřednictvím linky 156. Čtyřiačtyřicetiletý muž si vlivem opilosti způsobil krvavé zranění v obličeji a stěžoval si na bolest pravé ruky. Sanitkou byl převezen do nemocnice.

Zdroj: Ilona Kozlová, mluvčí Městské policie Most