Projíždějící hlídka městské policie si všimla dvojice mužů utíkající s nákupní taškou po mostě směrem k nádraží ČD. Strážníci muže omezili na osobní svobodě a provedli nezbytné úkony. Jelikož strážníci nabyli podezření, že dvě kávy nesoucí v tašce ukradli, provedli v přilehlém marketu místní šetření. Pracovnice potvrdila, že zadržený muž před chvílí odcizil inkriminované zboží. Kávy za téměř pět set korun byly vráceny do prodeje a 23letý pachatel dopouštějící se rozsáhlé majetkové trestné činnosti, byl převezen na oddělení Policie ČR (PČR).

Na oddělení PČR byl převezen i 43letý muž, kterého strážníci v ulici M. G. Dobnera omezili na osobní svobodě z důvodného podezření, že se dopouští trestné činnosti.

Případy strážníků.

Při běžné kontrolní činnosti si strážníci městské policie v ulici Moskevská všimli 25letého muže, o kterém věděli, že je na seznamu celostátně hledaných.

Případy strážníků.

Hlídka strážníků omezila na osobní svobodě 34letého celostátně hledaného muže, kterého po nezbytných úkonech předali na oddělení PČR.

Případy strážníků.

Strážníci městské policie byli vysláni do ulice Kříže, kde se měla nacházet zmatená žena. Strážníci městské policie již v minulosti 85leté ženě několikrát pomáhali, když si zabouchla dveře od bytu. Dozorčí útvaru městské policie kontaktoval dceru, která se dostavila a maminky se ujala.

Asistence lékařům
Z důvodu ošetření agresivních pacientů strážníci městské policie provádějí téměř denně asistence zdravotnickému personálu, a to v terénu při zákrocích, při převozech do nemocnice nebo přímo v nemocnici.

Případy strážníků.

Pracovnice dispečinku na linku 156 oznámila, že přijali oznámení o výskytu bezdomovce ve špatném zdravotním stavu v ulici Škroupa. Šedesátiletý muž byl sanitkou převezen do nemocnice. V důsledku omrzlin nemohl vstát ani chodit.

Další případ, kdy městští strážníci asistovali při ošetření agresivního pacienta, se odehrál ve středu v nočních hodinách. Pětadvacetiletý pacient se v přítomnosti strážníků zklidnil a byl umístěn na lůžkové oddělení.

V ranních hodinách byl z prostor nemocnice vykázán 66letý muž, který obtěžoval ostatní pacienty. Jelikož nepotřeboval ošetření, byl po nezbytných úkonech strážníky vykázán.

Zraněný pes
Ve večerních hodinách bylo na lince 156 přijato telefonické oznámení, že u silnice ve směru na Čepirohy se nachází sražený pes. Hlídka městské policie na místě zajistila psa, který nereagoval na vnější podněty a těžce dýchal. Jelikož měl pes vážná zranění a nebylo možné ihned sehnat majitele, zajistili strážníci transport k veterináři, který psa ošetřil.

Odchyt psa
V ranních hodinách byla hlídka městské policie vyslána do Lomu, kde běhal bez dozoru pes. Strážníci městské policie psa odchytili, a zjistili majitele. Jelikož se měl vrátit pozdě z práce, byl pes převezen do rudolického útulku. Strážníci nechali majiteli ve schránce lísteček, kde si má psa vyzvednout.

Případy strážníků. Odchyt psa.

Spor vyvrcholil napadením
Po přijatém telefonickém oznámení od zraněného muže, který byl v ulici Bělehradská fyzicky napadený sousedem. Dvaatřicetiletý muž strážníkům uvedl, že byl u zadního vchodu domu několikrát udeřen do hlavy a břicha. Konfliktu mělo předcházet chování 20leté dívky, která měla na mladíka plivat a sprostě mu nadávat. Otec dívky si pak na mladíka počkal u zadního vchodu, kde ho fyzicky napadl. Dle vyjádření svědků se jedná o problémovou rodinu, která často narušuje občanské soužití.

V přímém přenosu
Operátor městského kamerového systému zaznamenal pohyb dvou osob, které z částečně vybydleného domu v Chanově vynášely kovové zárubně, topení a jiné zpeněžitelné části a nakládaly je do přistaveného vozidla. Hlídky městské policie zajistily místo a na osobní svobodě zadržely dva muže, z nichž jeden se nacházel v pátrání PČR.

Kradli pod kamerou.

Zdroj: Ilona Kozlová, tisková mluvčí Městské policie Most, 5. února