Nehoda se stala v neděli. "Došlo ke střetu, při kterém žena upadla na vozovku před vozidlo," informovala v úterý 10.05 hodin policejní mluvčí Ludmila Světláková. U řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní. Policisté odhadli hmotnou škodu na 30 tisíc korun. Příčina a míra zavinění se vyšetřuje.

JAK PŘEŽÍT NA SILNICI Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích je řidič s výjimkou tramvaje povinen umožnit chodci, který je na přechodu pro chodce nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky - proto se musí řidič takového vozidla přibližovat k přechodu pro chodce takovou rychlostí, aby mohl zastavit vozidlo před přechodem pro chodce a pokud je to nutné, je povinen před přechodem pro chodce zastavit vozidlo. Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem. Chodec musí dát přednost tramvaji. Na přechod pro chodce nebo na vozovku nesmí chodec vstupovat, přijíždějí-li vozidla s právem přednostní jízdy; nachází-li se na přechodu pro chodce nebo na vozovce, musí neprodleně uvolnit prostor pro projetí těchto vozidel.

Toto jsou další případy, které řeší mostecká policie a o kterých v úterý informovala její mluvčí. 

Policista ve svém volnu zadržel řidiče narkomana, který naboural a chtěl zmizet
Řidič osobního vozidla tovární značky Audi o víkendu krátce před 23. hodinou jel ulicí Růžová a z neznámé příčiny narazil na křižovatce přední částí vozidla do zábradlí, které je po levé straně komunikace. Po nehodě z vozidla vystoupil a šel pryč. Na místě ho zadržel policista, který jel ve svém volnu kolem a havárie si všiml. Po nehodě byla u řidiče provedena dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní. Muž měl u sebe sáček s krystalickou látkou, kterou policisté zajistili k odborné expertize. Měl pozitivní i orientační test na drogy. Podrobil se lékařskému vyšetření a odběrům. Skončil v cele. Policie mu zadržela řidičský průkaz. Ke zranění nedošlo. Hmotou škodu policie odhadla na částku 32 000 korun. Od policie si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Žena neplatila za proud, známý jí to „zařídil"
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže 21letého muže a 34letou ženu. Žena měla podle policistů ve svém bytě na janovském sídlišti neoprávněně odebírat elektrickou energii. Obviněný jí to umožnil tím, že přivedl zatím neznámého muže, který provedl neoprávněné zapojení elektrické energie do bytu. Poškozená energetická firma vyčíslila škodu ve výši 8 900 korun.

Lapka ze stavebního stroje odčerpal naftu
Neznámý pachatel vykradl stavební stroj. V Lomu překonal oplocení pozemku u domu a poté násilím vnikl do odstaveného pracovního stroje. Z něj odcizil 140 litrů motorové nafty v hodnotě 4 000 korun. Další dvoutisícovou škodu zanechal poškozením stroje. Případ krádeže nyní vyšetřují lomští policisté.

Zloděj navštívil areál řadových garáží v Meziboří
Mostečtí kriminalisté řeší případ krádeží vloupáním, které se staly minulý týden v Meziboří. Neznámý pachatel tam v objektu řadových garáží vnikl do několika z nich a odcizil uložené věci. Zloději se hodilo nářadí jak ruční, tak elektrické, pneumatiky, kabely a další předměty. Poškození majitelé vyčíslili hmotné škody na celkovou částku 162 tisíc korun.