Nemocných přibylo nejvíc na Ústecku, a to o 42 procent. O 18 procent vzrostl počet nemocných na Teplicku, kde byly minulý týden jarní prázdniny. Celkově mají tento týden hygienici hlášených 10 644 nemocných. "Čísla nemusí být zcela vypovídající právě proto, že běží turnusy jarních prázdnin. Epidemie přetrvává, ale nejde o skokové zvyšování, jak jsme byli zvyklí v minulých letech," řekl ředitel Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem Josef Trmal.

Nejvíc nemocných je nadále mezi nejmenšími dětmi do pěti let, tento týden hygienici evidují 4422 nových případů. Velká nemocnost je i mezi školními dětmi, tam přibylo 3223 nových případů. Podle Trmala se objevují i případy chřipky typu A i B. Žádný z evidovaných případů ale neměl natolik závažný průběh, který by nemocného ohrožoval na životě.

Už minulý týden hygienici doporučili zdravotnickým zařízením omezit návštěvy. Zákaz návštěv na stanicích ARO a jednotkách intenzivní péče platí například v Krajské zdravotní, pod kterou spadá pět nemocnic - v Ústí nad Labem, Teplicích, Děčíně, Mostě a Chomutově.