Je sice rodačka z Roudnice, ale v Teplicích je doma už devět let. „Teplice jsem si zamilovala, ale trvalo mi to dlouho," přiznává půvabná Andrea. Do lázeňského města přišla se svým manželem, hokejistou Janem Kloboučkem, který tu má rodinu. „Neměla jsem tu žádné kamarádky a když už jsme myslela, že si s někým začínám rozumět, ukázalo se, že mě za zády pomlouvá," zavzpomínala na nesnadné začátky při vánoční módní přehlídce Atelieru Moravec, kde byla hostem.

Dnes už je ale situace úplně jiná a kromě své a Honzovy rodiny tu má celou řadu přátel a rozrůstá se i „rodina" dívek a žen, které si pod jejím vedením zamilovali cvičení pilates. Díky pravidelnému cvičení získala obdivuhodně bezchybnou a pružnou postavu a pilates, které propracovává svalstvo jako základ správného držení těla s důrazem na správné dýchání si natolik oblíbila, že se stala jeho instruktorkou. Začínala v Domě pohybu, dnes je v Teplicích cvičitelkou také ve Studiu Kapa, jezdí i do Roudnice a Ústí a plánuje, že až děti vyrostou, rozšíří svoji působnost i do Prahy.

Andrea nebyla nikdy zastánkyní diet a přehnaně zdravé bio výživy a dává raději přednost pravidelnému pohybu. „Jsem vlastně holka z vesnice, miluju zabíjačkové dobroty," směje se při vzpomínce, jak s dcerou Aničkou dělaly s dalšími hvězdami českého šoubyznysu cukroví podle zásad zdravé výživy. Myšky z fazolovomeruňkové směsi obalené v kokosu prý vypadaly hezky, ale když Anička ochutnala, nadšená rozhodně nebyla.

O tom, jak prožít Vánoce, má Andrea jasno. „Chci, aby měly děti stejně krásné vzpomínky z dětství, jako jsme měli my. Proto jsou pro nás Vánoce svátkem zážitků především pro děti. Trávíme je společně celá rodina a pokaždé jinde. Ty loňské jsme prožili v Teplicích, přijeli i moji rodiče a bratr. Dopoledne jsme vyrazili s dětmi bobovat a sáňkovat na Bouřňák, aby se pořádně vyřádily. Večer po rozdání dárků pak děti padnou a usnou plné krásných zážitků a my dospělí se můžeme nerušeně bavit. Všechno to jde bez zbytečného stresu a gruntování. Polévku a bramborový salát jsem si připravila den předem a tak byl na všechno klid a dost času," usmívá se Andrea.

Letošní Vánoce prožijí v Roudnici a Andrea už se moc těšila na to, jak ráno vyrazí i s dětmi na Říp a pak budou ochutnávat různé vánoční dobroty. Když je celá rodina pohromadě a děti se báječně baví, jsou to ty nejkrásnější svátky, jaké si člověk může přát. (ot)