Rozšíření výroby a nábor dalších zaměstnanců chystá několik společností, stovky lidí budou potřebovat továrny, které se právě staví.

Například Kiswire, jež buduje svou továrnu na západním okraji zóny, plánuje přijmout téměř 300 lidí. Stejný počet bude potřebovat v první fázi Nexen, který letos začal s terénními úpravami a svou velkou továrnu na výrobu pneumatik začne stavět příští rok. Za zhruba 4,3 miliardy korun ji postaví společnost Samsung Engineering. Do pěti let chce Nexen zaměstnat až 1500 lidí. Největšími zaměstnavateli v zóně Triangle jsou nyní společnosti Yanfeng a Grammer, u kterých pracuje po tisícovce lidí.

Třetími největšími zaměstnavateli v zóně jsou španělský Gestamp a japonská Hitachi, shodně u nich pracuje 400 lidí. V obří hale Hitachi, ve které se dřív montovaly televize, sídlí ale dvě různé firmy. Americká společnost Solar Turbines z koncernu Caterpillar, která se zabývá generálními opravami a údržbou plynových turbín, zaměstnává 160 lidí. V malých továrnách Neturen, Schambeck a Gonvarri pracuje dohromady necelá stovka lidí.

Jediná česká firma skončila

V průmyslové zóně Triangle řešila ČIŽP protizákonné uskladnění pneumatik s rizikem poškození životního prostředí. Zdroj: Česká inspekce životního prostředíNaopak v zóně Triangle skončila jediná česká společnost - Hargo. Ta se zabývala recyklací pneumatik, kvůli dluhům ale skončila v insolvenci. Propustila zaměstnance, její areál zůstal uzavřený. Zůstaly po ní v zóně tisíce pneumatik.

Své aktivity v zóně Triangle ukončila také developerská společnost Panattoni, která si v roce 2011 pronajala pozemek o rozloze 16 hektarů. Žádné továrny pro investory na něm ale nepostavila. „Developerská společnost Panattoni Czech Republic Development měla plochu v nájmu, a to od 2. listopadu 2011. Uplynutím smlouvy o nájmu je tato plocha o velikosti 16,58 hektaru opět volná a čeká na obsazení dalšími případnými domácími nebo zahraničními investory," sdělil Martin Pondělík z organizace SPZ Triangle, jež se o zónu stará.