VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivo se zeleným pepřem má pomoci trávit při Masopustu

Velké Březno - Jídlo v období Masopustu budou moci návštěvníci restaurací po celém Česku zapít pepřovým pivem.

19.2.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

Je ochuceno extraktem ze zeleného pepře, který prý napomáhá dobrému trávení. Mluvčí společnosti Heineken Kateřina Eliášová informovala, že piva vyrobili v pivovaru ve Velké Březně na Ústecku 1500 hektolitrů, prodávat se bude pouze v restauracích.

Pivo je uvařené tradiční klasickou technologií z českého sladu a žateckého chmele. Kvasilo v otevřených kádích a dozrávalo v ležáckých tancích při teplotě 2 stupně Celsia a má prý proto hustou smetanovou pěnu a skvělý říz. "Svoji neobvyklou chuť získává přidáním extraktu ze zeleného pepře, který napomáhá dobrému trávení při bujarém masopustním hodování," tvrdí sládek Petr Hauskrecht.

Heineken podle Eliášové má ve vaření speciálů tradici, loni jich vyrobil pět. V pivovaru Starobrno například Zelené pivo, které se pije na velikonoční Zelený čtvrtek. Dalším loňským speciálem bylo červené Svatojánské pivo z Velkého Března, které se prodávalo u příležitosti oslav letního slunovratu.

Autor: ČTK

19.2.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

rekonstruované podkroví

V podkroví můžete mít své království

Alena Vrátná se po závodě raduje ze třetího místa.

Rok trénovala na pekelnou dřinu a vyplatilo se. Triatlonistka Vrátná má bronz

Magistrát radí, jak se zachovat při setkání s mrtvým divočákem

Most – Pokud uvidíte uhynulé zvíře, zavolejte na hygienickou stanici nebo strážníkům. 

Vodárny budou v Mostě měnit část vodovodního přivaděče

Most – Výměna čeká bezmála šestikilometrový úsek mezi Mostem a Liběšicemi.

V pátek se bude opět promítat na mosteckém náměstí

Most – Tentokrát diváci pod širým nebem uvidí Pohádky pro Emu. Sami si ho vybrali.

Už teď to voní. V Droužkovicích chtějí postavit pec na chleba

Droužkovice – Zařízení budou moci využívat příznivci domácího pečení i náhodní turisté.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení