Přeměna Intersparu na Albert souvisí se spojením obchodních řetězců SPAR a Albert. Hypermarket je nově uspořádaný a má jiný design.

„Snažíme se o co nejplynulejší přechod prodejny ze značky INTERSPAR pod značku Albert s ohledem na to, aby bylo z obou značek zachováno to nejlepší," sdělil Michal Pavelka, viceprezident pro operační oddělení obchodního řetězce Albert. Úsek lahůdek a masa zůstává téměř beze změny, kosmetika a nepotravinové zboží kopíruje nabídku Alberta.

V den otevření mají zákazníkům pomáhat s orientací v prodejně hostesky. Hypermarket Albert v ulici Velebudická bude otevřen každý den od 7 do 22 hodin. Přilehlé gastro zařízení zůstává i nadále v provozu v nezměněné podobě.

První hypermarket Albert se v Mostě otevřel v květnu 2008 a sídlí v nákupním komplexu Central ve středu města.

Značka Albert patří společnosti Ahold Czech Republic, která působí na českém trhu přes 20 let. SPAR je součástí Aholdu od srpna 2014. Nadnárodní korporace Ahold sídlí v nizozemském Zaandamu a v ČR provozuje i maloobchodní síť prodejen, jedna z nich, takzvaný malý Albert, je u mosteckého aquadromu.

Supermarket této značky byl kdysi i poblíž mostecké hlavní pošty, kde stál na městském pozemku. Po uzavření prodejna dlouho chátrala. Pak se proměnila v obchod s nábytkem.

Poslední velkou změnou v Mostě v oblasti zahraničních řetězců bylo v roce 2012 přestěhování prodejny Billa z Prioru do komplexu nad OBI na okraji města. Přízemí Prioru zůstává prázdné.