Nová restaurace McDonald's v Mostě se má otevřít ještě letos. Vznikne na travnaté ploše mezi Lidlem a Lukoilem. Novinkou v okrese bude obsluha do auta, takzvaný McDrive.

„Výstavba by měla být zahájena v červnu," sdělil včera Mosteckému deníku Libor Hladík, manažer oddělení rozvoje McDonald's.

Oproti původnímu záměru bude restaurace o něco menší: počet míst k sezení klesl během projektování přibližně ze 115 na 85.

Provozovatelem restaurace bude licenční firma Jandouš-restaurant, která zajišťuje chod „mekáče" v mosteckém Prioru.

Výstavba druhé restaurace by neměla trvat dlouho, zhruba čtyři měsíce. Má nabídnout „komplexní zkušenost a zážitek z návštěvy McDonald's." Budou v ní i služby McCafé, místnost pro oslavu narozenin, venkovní terasa, dětské hřiště, free WiFi, šetrná LED svítidla a parkoviště. Připravuje se také dobíjecí stanice pro elektromobily. Současná restaurace v centru města například obsluhu do auta nebo McCafé nemá.

Konkurenční KFC, které je v Ústí a Teplicích, otevře v červnu restauraci v nákupním centru Otvice u Chomutova, kde se konaly nábory zaměstnanců. V Mostě zatím toto rychlé občerstvení nebude. Společnost žádnou jinou expanzi v regionu neoznámila.

„O Most se dlouhodobě zajímáme, jsme přesvědčeni, že zde ještě existuje potenciál pro expanzi, ovšem dosud jsme zde neuzavřeli žádnou smlouvu, která by nás přiblížila k otevření restaurace," sdělil loni Aleš Hrabák, zástupce společnosti AmRest, která v ČR provozuje KFC.

Společnost v Mostě v minulosti zahájila jednání s několika subjekty ohledně spolupráce, ale žádnou dohodu nikdy neuzavřely. Konkrétní údaje o své strategii, diskutovaných lokalitách a termínech nechtěla předčasné sdělovat.

Existuje řada míst, kde by KFC mohlo být, třeba roh domu Baťa či nové Repre. Kdysi se spekulovalo o umístění ve velkém nákupním centru, které mělo vzniknout přestavbou fotbalového stadionu.