V pátek odletěla Česká Miss Earth Monika Leová na Filipíny, aby zde na 13. ročníku světové soutěže krásy MISS EARTH hájila barvy České republiky. Veze s sebou šperky z Jablonce nejen pro sebe při prezentaci a jako dárky, ale také do charitativní dražby.

Na Filipínách se Monika Leová setká s Miss Earth 2012 Terezou Fajksovou, která bude ve velkém finále 7. prosince předávat korunku své nástupkyni.

Na toto velké finále se Monika chystá v zářivě rudých tylových šatech se širokou sukní od Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových. Jako doplněk zvolila křišťálové náušnice jablonecké firmy ŠENÝR Bijoux, ta vyráběla i Moničinu vítěznou korunku.

„Pro Moniku jsme připravili i kolekci dalších třpytivých náušnic v luxusním velkém provedení, v decentnějším středním a také malém pro denní nošení," vysvětlila Olga Kopalová z jablonecké bižuterní firmy s tím, že nádherné šaty v černém doplnili například zářivými červenými papoušky.

Ekologický model s názvem „Múza", který navrhly studentky Střední školy oděvního a grafického designu v Lysé nad Labem pak firma ŠENÝR doplnila „říčními perlami" .

Do charitativní dražby v Manile přispěje Česká Miss stříbrnou broží ve tvaru lipového listu, která byla firmou ŠENÝR vytvořena právě pro tuto příležitost z českých křišťálů jablonecké společnosti Preciosa.

„Vyrobili jsme také dárky pro ostatní finalistky soutěže Miss Universe. Svým soupeřkám Monika věnuje krásný stříbrný náhrdelník se zavěšeným čtyřlístkem," zmínila Kopalová.

Za zmínku také stojí, že i Tereza Fajsková, dosud úřadující Miss Earth 2012, odletěla již před měsícem vybavena křišťálovými náušnicemi a soupravami ŠENÝRU plnit své povinnosti v soutěži na Filipínách.