Město prostory bývalého klubu Elixír pronajalo litvínovskému podnikateli Tomáši Vávrovi, který o objekt projevil zájem už před několika lety. Ten se zavázal na své náklady zrekonstruovat nejen interiér restaurace, která by měla čítat 60 míst, ale také velkou terasu před restaurací. „Terasu plánujeme opravdu velkou, 130 čtverečních metrů. Vznikl by tak prostor pro skoro až 80 lidí. O všem samozřejmě jednáme s památkáři," uvedl Tomáš Vávra.

Nájemník je podle smlouvy povinen dodržet termín otevření restaurace do 1. září. V případě nesplnění této podmínky by město od smlouvy odstoupilo a Tomáš Vávra by po něm nemohl požadovat navrácení financí, které vložil do rekonstrukce. „Je to tak. Ale nebojím se toho, do září určitě vše stihneme," sdělil.

Protože se podnikatel zavázal zajistit všechny rekonstrukční práce na své náklady, město mu vyšlo vstříc a první tři roky z desetileté nájemní smlouvy bude platit ponížené nájemné. „Kdybychom rekonstrukci prováděli my, museli bychom investovat určitou částku. Proto jsme svolili k úlevě na nájemném. Objekt sice není nijak zdevastovaný, ale pro potřeby restaurace je nutná spousta investic," vysvětlila místostarostka města Erika Sedláčková

Restauratér nyní provozuje společně s Janem Hálou bar v Litvínově. Společně chtějí z Elixíru vytvořit příjemný podnik v centru města a pozornost zaměří na kuchyni. „Rád bych využil své několikaleté zkušenosti v pohostinství ze zahraničí. Myslím, že v Litvínově není mnoho dobrých restaurací a proto se budeme specializovat především na kvalitní jídlo," ukončil Tomáš Vávra.