Tentokrát byl v hlavní roli druhý muž z týmu Buggyra Adam Lacko. Rodák z Čeladné získal v posledním závodu víkendu prvenství před týmovým kolegou, a když proťal šachovnicový prapor, pořádně si oddechl. Lackův motor totiž tři zatáčky před koncem vypověděl službu a český tahač tak proplachtil cílem jen setrvačností.

„Mám obrovskou radost, vždyť jsem dojel bez motoru," culil se druhý muž celkového pořadí Lacko, který v neděli zkompletoval sbírku pohárů, když už v sobotu vybojoval třetí a druhé místo za Vršeckým. Pro svůj týmu navíc vyjel jubilejní 250. výhru v evropském poháru tahačů. „Z Mostu mám kompletní sbírku pohárů, to je víc, než jsem před víkendem čekal," radoval se.

Buggyra stejně jako v sobotu slavila týmové double, čímž si upevnila vedoucí postavení v Poháru konstruktérů. Český sen sledovalo během celého víkendu podle prvních odhadů téměř sto tisíc fanoušků, což by byl rekordní počet.

„Kdyby mi před víkendem někdo řekl, že to takhle dopadne, tak tomu nebudu věřit. Vždyť v nedělním prvním závodě mi na půl kola vypadlo koleno. Bolest to byla šílená, ale nemohl jsem přestat už kvůli fanouškům. Děkujeme všem za podporu, bylo to tu opět neuvěřitelné," vzkázal Vršecký, který teprve před víkendem zahodil berle po operaci kolene. I díky sobotnímu vítězství uhájil někdejší dvojnásobný mistr Evropy čtvrtou pozici v celkovém hodnocení šampionátu.

Sedmý podnik sezony se jede hned příští víkend na maďarském Hungaroringu.