Kouč interligových Černých andělů, jak se ambicióznímu týmu ze severu Čech přezdívá, i slovenské reprezentace se „nerozpůlil", zápas sledoval s nadhledem zpovzdálí a práci na lavičkách přenechal svým asistentům. Slovensko vyhrálo 27:24.

„Nebyla to pro mě nová situace, už náš minulý zápas proti Marienbergu koučoval na mostecké lavičce můj asistent Jirka Hanus," připomněl Poloz. Podobně vytěžoval i své pomocníky při své vydařené trenérské misi v Norsku.

Utkání naplnila jeho očekávání. „Zápas jsem si opravdu užil. Potvrdilo se, že Slovensko bylo pro mostecké hráčky kvalitní soupeř, jeden z vrcholů celé přípravy. Jak už jsem říkal, slovenský nároďák by podle mého názoru interligu asi vyhrál, takže asi ten nejlepší protivník, který nás mohl nyní potkat. Jeho kvalitu umocnily i dvě legionářky. Nedostatky na výkonu bych sice na obou stranách našel, ale je ještě čas na jejich odstranění," uvedl krátce před dopoledním tréninkem.

Poloz byl rád, že k utkání došlo. „Slovenský svaz mi vyšel vstříc v tom, že se slovenská reprezentace zastavila na cestě do Chebu na dva dny v Mostě. I pro slovenský nároďák to před kvalitním turnajem bylo užitečné utkání, protože jsme se sešli skoro po čtvrt roce."

Poslední přípravu sehrají Černí andělé proti dorostencům Lovosic, do interligy vykročí příští sobotu na palubovce ŠKP Senec.