Vedle něj se proháněly takové veličiny tohoto náročného sportu jako Australan Luke McKenzie nebo Američan Tim O´Donnell. A navíc – Litvínovana poprvé v Austrálii povzbuzovala celá rodina, která za ním přijela na návštěvu.

„Závod se vydařil nad očekávání. Ještě nikdy jsem nezávodil tak brzo, v březnu. I přes to, že nemám za sebou žádné anaerobní tréninky, tak se mi závodilo parádně. Cílový čas pod dvě hodiny 1:58:17 je asi můj nejlepší na bezhákovém olympijském triatlonu. Ztrátu na prvního Dana Willsona jsem měl devět minut. Teď je na čase pořádně přitvrdit a 7. května prodat formu na Ironman 70,3 Vietnam," popisoval šťastný Jakub Langhammer. Jak se mu vedlo na trati?

Po plavecké části byl Jakub na devátém místě (00:20:12). Stejnou figuru si držel i po čtyřicetikilometrové cyklistice (00:58:50) a o jedno místo směrem vpřed se posunul po běžecké části (00:36:59).

„Vzhledem k tomu, že Jakubova příprava je teprve na začátku a velké hlavní závody ho teprve čekají a olympijský triatlon není jeho hlavní doménou, tak výsledek, který předvedl, je opravdu parádní," zářil jeho otec Tomáš Langhammer, který „juniora" sledoval na vlastní oči. Tomáš Langhammer je sám zkušený triatlonista.

V květnu Jakuba Langhammera čeká už zmíněný Ironman 70,3 Vietnam, v červenci se pak ukáže v České republice a v srpnu jsou v plánu dva triatlony: Ironman 70,3 Philippines a Ironman 70,3 Bintan (Indonézie). V září má pak v plánu ještě nějaký závod v domovské Austrálii.