„Slavii máme co vracet. Já jsem strašně rád, že hrajeme první zápas doma. Vím, že je to možná alibistické, co teď povím, ale my si doma strašně věříme," říká trenér Severočešek Peter Dávid, který je v Mostě předběžně dohodnutý, že tým povede i v další sezoně. Jeho družstvo začíná finále doma, hraje se na dva vítězné zápasy a tak je jasné, že se o českém titulu rozhodne v Praze. Mostečanky spoléhají i na své fanoušky.

„Slavia má sice výhodu dvou zápasů doma, ale není to daleká cesta, tak věřím, že nás fanoušci přijedou podpořit. Můžeme mít domácí prostředí. Do haly Slavie skoro nikdo nechodí," poukázal Dávid na slabou návštěvnost zápasů hráček v sešívaných dresech. Postup Pražanek do finále vidělo v jejich hale pouhých 110 diváků zatímco v Mostě jich bouří stovky.

Jenže Slavia má jeden trumf. Trenérku Petru Vítkovou, která v minulé sezoně hrála právě pod Hněvínem a zdejší tým zná. „Petra zná naše signály. I když jsme jich spoustu změnili, tak ví, jaký je náš koncept, což je nepříjemné," poukazuje mostecká gólmanka Dominika Müllnerová, hrdinka poslední výhry nad Porubou. Ale vykolejit jí to nemůže. „Věřím, že se na ně dobře připravíme a zvládneme to doma a pak také u nich. Myslím, že máme na to, abychom tam vyhráli," říká odhodlaně mostecká brankářka.

Který z týmů budu po víkendu spokojenější?