„Oproti Filipínám je to neskutečné zlepšení. Bylo to určitě tím, že jsem byl teď čtrnáct dní na Phuketu a dobře potrénoval a navíc se aklimatizoval. Sedlo mi to. Fakt velká spokojenost,“ zářil litvínovský triatlonista ve svém video hodnocení. A krátce popsal, jak se vypořádal s 1,9 km plavání, 90 km cyklistky a běžeckým půlmaratonem.

„V plavání mi to docela sedlo. Čas 26 minut je taková klasika, nechtěl jsem se úplně odvařit. Taktika byla se držet trošku zpátky, myslím, že jsem z vody vylézal na sedmém místě. Na kolo jsem usedal společně se závodníkem, který, mám dojem, skončil nakonec druhý. Celých 90 kilometrů cyklistiky bylo vlastně časovkou jednotlivců, kdy jsem byl jenom já a doprovodná motorka. Takže jsem si to užil. Čas byl skvělý, jelo se mi fakt parádně. Navíc kolem trati bylo hodně diváků. Cítil jsem až posledních deset kilometrů. Hlavně jsem byl svěží na běh,“ popisoval Jakub, který v závěrečné disciplíně půlmaratonu dokázal ještě předběhnout jednoho závodníka před sebou. Myslel dokonce na páté místo, kde se skrývaly prize money, ale na tenhle bonus už dosáhnout nedokázal.

„Na to už mi síly nestačily. Ale se šestým místem jsem fakt moc spokojený,“ přiznal Litvínovan, který se zítra vrací zpět do Austrálie, kde momentálně žije a pracuje.